Društvo

Ovacije za hor “Branko” u Minsku

Dugi aplauz publike, vernika i posetilaca, nakon svake kompozcije i ovacije na kraju nastupa članovi hora NCPD “Branko” poneće iz Minska sa nastupa na Međunarodnom festivalu duhovne muzike ,,Državni glas” kao najlepšu uspomenu.

Ovacijama je NCPD “Branko” iz Niša i dočekan u Minsku, a nije ga zaobišla ni ondašnja štampa koja je imala samo reči hvale za hor koji je na taj način opravdao svoje 132 godene postojanja.

Oni koji su pratili nastup hora u Minsku kažu “da je festival bio takmičarskog karaktera “Branko” bi svakako pobedio”. No, pobeda nekada bude i kada publika ustane da pozdravi horiste, a aplauz bude duži od pesme koju su tek čuli.

Takav odnos publike prema NCPD “Branko” rezultat je, svakako, i samog odnosa horista prema pesmama koje izvode, ali i činjenica da pevaju pod dirigentskom palicom Sare Cincarević koja svih ovih godina hor diže i drži na pijedestal koji mu i pripada. Dok hor peva, iskrene emocije ispune ceo prostor u kome se nalazi. Tako je bilo i u crkvi manastira Svete Jelisavete u kojoj se Festival održao. Hor je otpevao delove Mokranjčevog “Opela”, “Svjati Bože”, “Francuske Koljadke”, kompozicije monahinje Denisove…

Pored niškog hora “Branko” na festivalu su nastupila četiri hora iz Rusije i zemlje domaćina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com