Promo vesti

OTVOREN NOVI MODERNI COWORKING PROSTOR ZA ORGANIZACIJE I FRILENSERE IZ NIŠA

Novi IT centar i coworking prostor u Nišu KapitalSoftware počinje sa radom od oktobra meseca. Pružamo priliku zainteresovanim organizacijama, frilenserima i početnicima u poslovanju da u zajedničkom prostoru razvijaju svoje veštine i znanja, ali i da započnu ili dodatno razvijaju svoje poslovne ideje.

Vodeći se vizijom da samo zajedničkim radom i međusobnom podrškom možemo da izgradimo uspešnije i prosperitetnije društvo, želimo da ohrabrimo mlade ljude i pružimo im mogućnost da se lično i profesionalno usavršavaju i stvaraju nove poslovne prilike u okviru našeg centra.

Identifikovali smo finansijski aspekt kao jednu od najvećih prepreka za pokretanje sopstvenog posla ili dalje unapređenje inicijalne poslovne ideje mladih ljudi. U coworking zajednici mladi će upravo moći da dele troškove prostora, opreme i komunalija i da kroz upravo tu beneficiju skinu značajan teret na početku razvoja svog biznisa i samim tim se fokusiraju samo na suštinu svog posla.

ŠTA JE COWORKING KONCEPT?

«Coworking» je engleska reč koja se odnosi na zajednički rad odnosno konkretno deljenje kancelarijskog prostora između više pojedinaca ili timova. Prvi ovakav centar kreiran je 2005. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Od tada ovo postaje globalni trend i skoro svaki moderni svetski grad ima coworking centre, predviđa se da će do 2020 godine biti ukupno više od 30.000 ovakvih centara širom sveta.

ŠTA KONKRETNO OBUHVATA USLUGA KORIŠĆENJA NAŠEG COWORKING CENTRA?

Budući korisnici imaće najpre na raspolaganju posebnu radnu stanicu za sebe koja uključuje radni sto, računar i monitor. Svakodnevno će moći da koriste prostor i radnu stanicu u trajanju od 8 sati, a postoji mogućnost i rada vikendom uz dogovor. Lokacija centra smeštena je u samom centru grada u tržnom centru Kalča u Obrenovićevoj ulici, tako da je dodatna prednost blizina svih institucija neophodnih za poslovanje, banaka, pošte, restorana i kafića. Brza i stabilna internet konekcija se podrazumeva kao jedan od najvažnijih resursa za rad.

Svaki korisnik ima na raspolaganju svoju ostavu za dokumentaciju i lične stvari, posedujemo i svu neophodnu opremu za prezentacije uključujući LCD televizor, platno i projektor.

Za sastanke i konferencijske video pozive obezbedili smo 2 sale koje su na raspolaganju svim budućim korisnicima. Takođe u svrhu razonode i zabave mogu da koriste i Sony Playstation konzolu sa 10 najnovijih video igara. Aparat za kafu obezbeđuje dodatni izvor energije u svakom trenutku, a sastavni deo opreme je i laserski printer.

Postoje paketi usluga profilisani za različite vremenske okvire. Standardni paket usluga uključuje mesečno korišćenje usluga centra, dok postoji i mogućnost kreiranja fleksibilnih paketa.

Za detaljnije informacije pozivamo vas da posetite naš sajt: http://kapitalsoftware.rs/coworking-prostor/

KONKURS ZA BESPLATNE PAKETE ZA KORIŠĆENJE COWORKING CENTRA

Osim korišćenja prostora po beneficiranim uslovima, raspisali smo i konkurs za dodelu besplatnog korišćenja za najtalentovanije pojedince i startup timove, kao i za omladinske organizacije.

Osnovni kriterijumi za dodelu prostora organizacijama ( besplatno korišćenje za maksimalno pet organizacija po dva sata nedeljno)

  1. da realizuju društveno-korisne inicijative i programe
  2. da im je primarna ciljna grupa omladinska populacija
  3. da postoje i uspešno rade minimum godinu dana
  4. da imaju najmanje pet aktivnih, stalnih članova

U našem prostoru, organizacije će moći da održavaju sastanke, edukacije, pripremaju projektne aktivnosti i realizuju slične sadržaje. Na raspolaganju su dve opremljene sale za sastanke, a nudimo i mogućnost korišćenja raspoloživih resursa centra i dodatnih sadržaja, po dogovoru, u skladu sa potrebama organizacija.

Osnovni kriterijumi za dodelu  prostora pojedincima i “start-up” timovima (besplatno korišćenje za maksimalno tri frilensera ili tri tima sa fleksibilnim paketom)

  1. da poslovna ideja ima tržišnu validaciju
  2. da ideja ima potencijal za budući razvoj
  3. da ne posluju duže od tri godine

Pojedinci će u KapitalSoftware prostoru moći da koriste sve raspoložive resurse centra. Na raspolaganju su radna stanica – Asus monitor dijagonale 21.5 inča i Intel Smart think računar sa Intel i3 procesorom, dve sale za sastanke, štampač, projektor, platno, LCD TV, Sony PC, aparat za kafu. U skladu sa potrebama korisnika, moguć je i dogovor o dodatnim sadržajima, kako bismo im na najbolji mogući način pružili podršku.

Ovde možete pronaći Prijavni formular za organizacije i pojedince, a za sve detaljnije informacije posetite naš sajt: www.kapitalsoftware.rs 

O NAMA:

KapitalSoftware je centar za informacione tehnologije i prostor za zajedničko kreativno delovanje pojedinaca (coworking centar) osnovan 2018. godine u Nišu. Primarni cilj delovanja centra je organizacija kurseva i edukativnih programa iz domena informacionih tehnologija i digitalnih medija, dok je sekundarni cilj obezbeđivanje najboljih uslova za rad frilensera, projektnih timova i startup-ova po najpovoljnijim uslovima u Nišu.

 KapitalSoftware Niš – IT centar i coworking prostor
Obrenovićeva 46 – TC Kalča, II B43, 18 000 Niš
061 / 155 – 44 -92
info@kapitalsoftware.rs
Facebook
www.kapitalsoftware.rs 

Misija centra KapitalSoftware je da omogući pojedincima

da steknu praktična, upotrebljiva i konkurentna znanja, kao

i veštine iz oblasti in

formacionih tehnologija kroz čiju će upotrebu i zajedničko delovanje sa drugima uspeti da sebi obezbede ekonomski i poslovni prosperitet. Osim obezbeđivanja obrazovne platforme, KapitalSoftware kroz osnivanje coworking prostora teži da stimuliše inovacije, saradnju i da pruži podršku za razvoj preduzetništva.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.826032978763!2d21.8917689151235!3d43.31790107913421!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b229e6d90f%3A0x7d3156394bc2842e!2zS2FsxI1h!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1537430672674″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com