Ekonomija

Otvoren Lidl u Nišu. Kupci čekali u redovima od ranih jutarnjih sati (FOTO)

Nemački diskontni lanac Lidl otvorio je tačno u 8 časova prvih 16 maloprodajnih objekata u Srbiji. Potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 brendova od čega čak 350 iz domaće proizvodnje.

Od ranih jutarnjih sati Nišlije su čekale u redovima da bi pazarili u novootvorenom objektu nemačkog trgovinskog lanca. Najviše su kažu došli zbog niske cene piletine i banana, ali i drugih proizvoda. Oni koji su prvi stali u red ističu da su oko 6 ujutru stigli ispred prodavnice. Bilo je i onih koji su pokušali da uđu preko reda, ali je obezbeđenje to sprečilo.

Prvi kupci u Lidlu

“Došao sam rano da bi kupio jeftinije. Interesuje me piletina i slatkiši za unuke”,  kaže niški penzioner Novica Golubović.

“Uskoro slavim slavu pa sam došao da uštedim neki dinar. Penzije su nam toliko male da mi nije teško i da sam cele noći čekao u red”, rekao je Velizar Petrović.

“Do sada sam bio na sva otvaranja i nigde nije bilo ovako uređeno. Bila je gužva nije moglo da se diše. Sada su nas naterali na red i disciplinu da znamo šta je Evropa”, primetio je Momčilo Stojanović.


Investicija nemačke kompanije u Srbiju dostigla je 205 mil EUR. Zaposleno je 1.500 radnika. U Lidlu obećavaju najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji. Posebno atraktivne cene biće u nedelji otvaranja. Građani ne treba da brinu, akcijski proizvodi su pripremljeni u dovoljnim količinama.

“Našim potrošačima planiramo da ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta, veoma pažljivo probran asortiman i jednostavnije procese i Lidl brendove koje potrošači u Srbiji nisu imali prilike da kupuju. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi i državi Srbiji koji su stvorili klimu da invensticija poput naše zaživi na ovim prostorima, ali najveću zahvalnost zaslužuju naši potrošači koji su nas željno čekali”,   rukovodilac Sektora ekspanzije kompanije Lidl Đurđica Kujundžić

Prodavnicu u Nišu otvorio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. On je zajedno sa načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotorovski i većnikom Mihajlom Zdravkovićem obišao ovaj objekat.

“Još jedna invensticija u našem gradu, čime dajemo doprinos još većem privredno, poslovnom, trgovinskom okruženju koje nas čini konkurentnijim. Ono što je najbitnije jesu nova radna mesta, blizu 50 ljudi od jutros radi ovde. Nadamo se da i na ovaj način dajemo doprinos smanjenu broja nezaposlenih Nišlija”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović

Iz kompanije Lidl poručuju da su njihovi planovi kako za Niš tako i za čitavu Srbiju dugoročni, tako da će sigurno biti još prodavnica. Do kraja godine biće otvorena još jedna u Beogradu, Kruševcu, Jagodini, Kikindi, Inđiji, Pančevu i Vršcu.

Nakon otvaranja, Lidl prodavnice nastavljaju sa radom tokom svakog dana u nedelji od 08 do 22 časa.

Svim potrošačima na raspolaganju je veliki parking, čije je korišćenje za potrošače besplatno. Samo neki od Lidl brendova koji se od danas mogu kupiti u Srbiji su Finkare (Fin Carre), u okviru koga se proizvodi i najprodavanija Lidlova mlečna čokolada, konditorski proizvodi Sondej (Sondey), apetisani Alesto, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Sien (Cien), kućna hemija Ve-5 (W5), ali i drugi proizvodi čija se kontrola proizvodnje i kvaliteta odvija prema nemačkim standardima.

Akcijske ponude u ovom trgovinskom lancu počinju četvrtkom i ponedeljkom. Asortiman neprehrambenih proizvoda, poput odeće, baštenskih alata, malih kućnih aparata i drugih, se redovno smenjuje u kratkotrajnoj ponudi. Još jedna specifičnost ovog savremenog diskonta je da su cene istaknute iznad proizvoda na koje se odnose.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com