Društvo

Otkrivena osoba koja je SMS porukama prevarila celu Srbiju!

Priča o cirkularnoj SMS poruci koju je sa nepoznatog broja svakodnevno slao nepoznati pošiljalac, na nekoliko hiljada nasumičnih brojeva, dobila je svoj epilog.

Najzad je otkriveno o čemu se radi i kako je uopšte izgledala čitava afera koja je unela pometnju među građane Srbije.

Naime, izvesni Aleksandar Jelić je tražio da se na njegov račun putem PostNet uplatnice u pošti uplati 1200 dinara a sve u cilju prevare neupućenih građana i bogaćenja na ovaj i te kako ilegalan način. Pošiljalac je poruku u kojoj je naveo instrukcije za uplatu slao preko 4000 puta dnevno, a od uplata koje je dobijao obogatio se za pozamašnu sumu novca!

I sve to ne bi bilo tako strašno da i momak iz Novog Sada po imenu Aleksandar Jelić nije postao usputna žrtva ovog prevaranta. Jelić je za srpske medije izjavio da su ga neprestano zvali prijatelji da provere da li je sve u redu sa njim i zbog čega mu je potreban novac. Navodi da je imao mnogo neprijatnih situacija zbog ovog događaja.

Sumnja se da je čovek koji stoji iza ove SMS prevare iz Sevojna, a šokantan je podatak da je u proteklih 6 godina uspevao da ojadi nekoliko stotina ljudi na ovaj način i pritom zaradio preko 20 miliona dinara!

Jelić (36) je poslednji put uhapšen u martu 2016. u Kraljevu, a po porukama koje ovih dana ponovo stižu na mnoštvo adresa zaključuje se da je ponovo na slobodi i da nastavlja tamo gde je stao. Od novca koji zarađuje uplatama građana kupuje nove kartice i na taj način ulaže u svoj “biznis”. 

Još jedan apel svim čitaocima da ovakve i slične poruke ignorišu, ili da pre svega provere da li je zaista reč o njihovom prijatelju koji na ovaj način traži pomoć, pa onda da preduzimaju dalje korake!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com