Društvo

Nišlije, OPREZ: Ne nasedajte na lažne SMS poruke!

SMS poruka koja ovih dana pristiže našim sugrađanima sa nepoznatog broja, unela je pravu pometnju među Nišlije, a reč je o klasičnoj prevari.

Naime, cirkularna poruka sledeće sadržine svakodnevno stiže na adresu korisnika gotovo svih mobilnih mreža, a pošiljalac ne bira ni vreme ni način za čist pokušaj obmane onih koji verovatno nisu upućeni o čemu se radi:

Ne pratiti instrukcije navedene u poruci, vec je jednostavno – ignorisati! Foto: Niske Vesti

Ovom prilikom, redakcija Niških Vesti upozorava sve čitaoce da NE NASEDAJU NA OVU PREVARU i da ignorišu sadržaj koji im može biti poslat i u izmenjenom obliku od ovog, ali i sa drugog broja, jer je poznato da se danas veoma lako i povoljno može doći do nove pripejd kartice koja može poslužiti u razne svrhe. 

Oni koji su već imali iskustva sa ovakvom vrstom obmane setiće se primera u kojem je u SMS-u naveden broj telefona, a prilikom čijeg pozivanja se, sa računa vlasnika kartice automatski skida pozamašna suma novca, koju oni kasnije moraju da uplate prilikom izmirivanja dugovanja prema svom mobilnom operateru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com