Društvo

Opozicija traži Anketni odbor, vlast bi da sama reši problem u Popovcu

Opozicija u Gradskoj opštini Crveni Krst predala je novi zahtev za sazivanje sednice skupštine te opštine sa temom nesnosnog smrada koji se širi uz Nišavu kroz Popovac i naseljima Medoševac i Trupale.

Nadica Ivković, odbornica Grupe građana „Dr Dragan Milić“ u skupštini opštine Crveni Krst kaže da je novi zahtev za sazivanje sednice podnet jer na prethodnoj baš ništa nije rešeno.

„Predhodna sednica je zavšena bez ikakvog dogovora i zaključka iako je opozicija zahtevala formiranje anketnog odbora. Tada nam je rečeno da na toj sednici ne možemo da oformimo anketni odbor i zato smo predali zahtev za novu sednicu jer ništa rečeno nije. Vlast je to ignorisala i predložila da svi odbornici odu do mesta gde curi kolektor. Naši predstavnici su otišli ali se oni nisu pojavili u zakazanom terminu i na zakazanom mestu“, rekla je Ivković za Niške Vesti.

Ona dodaje da su oni načuli da će se predstavnici vlasti pojaviti sinoć ali da nisu hteli da odu i oni jer kako kaže nisu pozvani.

„Sinoć nismo išli na skup jer nismo pozvani i slučajno smo saznali da se skup održava. Smatramo da se time problem izmešta iz institucija i da jedino u skupštini, kada uđe u zapisnik i kada se donese odluka to jeste obavezujuće i pod kontrolom propisa i zakona. Nećemo da prihvatimo da se problem pretvori u političku kampanju vlasti i opozicije nego da fokus ostane na problemu sve dok se ne reši“, ističe Ivković.

Na sinoćnjem skupu pojavili su se predstavnici opozicije „Biramo Niš“ i „A b’e Niš bre!“.

Bez celokupne opozicije održan je sinoć skup gde je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović sa rukovodstvom opštine održao sastanak sa meštanima.

„Večeras smo sa meštanima Popovca otvoreno razgovarali o problemima koji ih muče. Naći ćemo zajedno rešenje za svaki problem“, piše u objavi gradonačelnika na društvenim mrežama.

Na prethodnoj sednici skupštine opštine Crveni Krst koja je na zehtev opozicije i bila sazvana raspravljalo se smradu koji se širi naseljima sa teritorije te opštine. Čula su se oprečna mišljenja da neprijatan miris potiče od popovačkog kolektora, niskog vodostaja reke, vojne ekonomije…i niko ne zna šta je pravi uzrok. Vlast predlaže popravku kolektora ali opozicija traži da se utvrdi tačno stanje stvari i predlaže formiranje Anketnog odbora.

Kako ništa nije zaključeno, niti rešeno na minuloj sednici opštine, opozicioni odbornici njih sedmoro tražili su sazivanje nove sednice, zahtev je kasno popodne juče i predat pisarnici. Po zahtevu Anketni odbor treba da utvrdi uzrok smrada, dobije od JKP Naissus izveštaj o ispravnosti mreže i dobije rezultate ispitivanja nadležnih inspekcija koje treba da utvrde zagađenje vazduha u ugroženim naseljima.

Meštanima Popovca je najbitnije da se što pre problem reši, ako je kolektor oštećen što pre popravi jer je kažu život ovde posao nepodnošljiv.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Smrad koji se širi od medosevca do popovca dolazi iz vojne ekonomije, svako vece od 21 h…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com