Kultura

Operska zvezda Stefan Đokovć: Najlepše se osećam pred domaćom publikom

Operske arije i duete od baroka do romantizma kao i španske pesme uz klavirsku pratnju, samo su deo programa koji su za Nišlije pripremili tenor Steran Đoković, operska zvezda i nekadašnji talenat sa Dečje pesme Evrovizije, i sopranica Kristina Ovais iz Zagreba. Koncert će biti održan u petak, 21. aprila u Niškom simfonijskom orkestru, sa početkom u 20 sati.

Ovom prilikom Nišlije će moći da uživaju u arijama i duetima iz opera Boemi, Turandot, Norma u delima Pučinija i mnogim drugim. Iako godinama nastupa u inostranstvu, Đoković kaže da se najlepše oseća pred domaćom publikom.

„Ja naviše volim da nastupam u mojoj zemlji, tu se osećam najlepše. Koliko god da provodim vremena u inostranstvu, volim da spremam što više koncerata kod nas. Jer, ja osećam da je kod nas toplija publika, iako možda nije toliko muzički školovana, mislim na klasičnu muziku“, kaže Đoković.

On će u Nišu nastupati po prvi put, a ne krije zadovoljstvo da upozna publiku iz ovog dela zemlje.

„Radujem se nekoj dobroj atmosferi. Koleginica iz Zagreba i ja smo pripremili baš raznovrstan program od operske arije i dueta, Pučini, Belinija do španskih pesmama“, ističe on.

Stefan Đoković, pijanista i tenor,  rođen je 1990. godine u Kragujevcu. Studiram master studije u Beogradu iz klavira, i masterstudije pevanja u Londonu.Klavir je, kaže, počeo da svira sa 7 godina. Nastupao je u Srbiji, Rusiji, Engleskoj, Italiji kao i zemljama u regionu.

Tokom svog školovanja u Beogradu kao solo pevač, osvojio je veliki broj nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, kao što su: „Petar Konjović“, “Lazar Jovanović”, prva nagrada na takmičenju solo pevača “Bruna Spiler”, Laureat na festivalu “Amadeus”, učešće na majstorskom kursu maestra Petra Dvorskog, u okviru kog nastupa na Gala zatvaranju muzičkog festivala u Piest’any u Slovačkoj sa orkestrom Staatsoper Banska.

Nagrada za nagradom kao i nastupi u najpoznatijim muzičkim dvorna u Njujorku, Sankt Petrogradu, obeležili su karijeru ovog mladog umetnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com