Društvo

Oficirski bal održan u niškom Domu Vojske

Besedom „Zaveštanje Stefana Nemanje“, Kraljevim kolom i Kolom kraljice Drage večeras je u Domu Vojske Srbije u Nišu otvoren Oficirski bal, koji već po tradiciji organizuje Treća brigada Kopnene Vojske. Komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Predrag Grbić podsetio je na svečanom otvaranju da je prvi Oficirski bal održan 1852. godine u Beogradu i to zahvaljujući knezu Mihajlu Obrenoviću.

„Ova lepa tradicija prekinuta je 1941. godine. U Nišu je obnovljena 2015. godine, posle pauze od 74 godine. Oficirski bal u Nišu došao je iz Vranja, a darivao ga je general-potpukovnik Milosav Simović. Ovogodišnji Oficirski bal Treća brigada Kopnene vojske i Garnizon Niš posvećuju damama, suprugama i devojkama oficira, podoficira i vojnika Garnizona Niš“, istakao je Grbić.

Na četvrtom po redu Oficirskom balu u Nišu nastupili su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, plesna grupa Garnizona Niš „Tamo daleko“, niška vokalna grupa „Konstantin“ i vokalni solisti Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac.

Pored pripadnika Vojske Srbije i njihovih supruga, balu su prisustvovali predstavnici grada Niša i gradskih opština, Univerziteta u Nišu, humanitarnih organizacija, javnih ustanova i institucija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com