Merošina

Održano međuregonalno takmičenje u pružanju prve pomoći

Među regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći i realističnom prikazu situacija, održano je na Oblačinskom jezeru, a domaći je bio crveni krst Merošine. Preko 300 učesnika iz 9 regiona borilo se za ekipni plasman na republičko takmičenje.

Foto Merošinske Vesti

Najbolje u takmičenju realističnog prikaza situacija, koji je dragocena podrška u učenju prve pomoći kroz simulaciju realnih životnih situacija, povreda i stanja, bile su ekipe iz Prokuplja, Niša i Požarevca.

U takmičenju u pružanju prve pomoći u kategoriji podmlatka prvo mesto zauzela je ekipa iz Vranja, Nišlije su bile druge, a Prokupčani treći. Kod omladinaca ponovo su prva 3 mesta zauzele ekipe iz ovih gradova, samo je redosled bio drugačiji.

Prvo mesto zauzela je ekipa iz Niša, drugo ekipa iz Vranja, dok su se Prokupčani ponovo našli na trećoj poziciji. Sve pomenute ekipe obezbedile su mesto na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu.

Ovaj dan obeležilo je mnoštvo mladih ljudi spremnih da kroz takmičenje prikažu svoje veštine i znanja, ali nije izostalo ni druženje, zabava i osmesi, udahnuvši život Oblačinskom jezeru.

Preko 300 učesnika, više od 50 volontera Crvenog krsta, organizatori, zvanice i sudije upotpunili su ukupan utisak o odlično organizovanom takmičenju.

Takmičenje je počelo nakon svečane ceremonije otvaranja, na kojoj su prisutne pozdravili, u svojstvu domaćina, predsednik opštine Merošina Saša Jovanović, predsednica Crvenog krsta Merošna Snežana Perić i član Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije Tomislav Stefanović.

Poseban program i veštine predstavili su polaznici predškolske ustanove „Poletarac“ iz Merošine, koji su sa svojih 6 godina prikazali zavidno poznavanje tehnika pružanja prve pomoći.

Revijalni deo otvaranja i uručenja medalja i pehara upotpunio je nastup folklorne i pevačke sekcije Narodne biblioteke iz Merošine, koja je uz Crveni krst Merošine podnela najveći teret organizacije takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com