RegionSvrljig

Održani 16. Sabor gajdaša balkanskih zemalja i prvi Miholjski susreti

16. Sabor gajdaša balkanskih zemalja i prvi Miholjski susreti održani su u Svrljigu, a učestvovalo je 16 gajdaša iz Srbije, Bugarske i Grčke.

Na Saboru su učestvovali Slobodan Dimitrijević iz Niša, Aleksandar Vasov iz Dimitrovgrada, Vangelis Bandis iz Grčke, Georgi Andrejev iz Dimitrovgrada, Aleksa Radonjić iz Beograda, Kalina Nikolova iz Bugarske, Aleksandar Jovanović iz Svrljiga, Jordan Vasiljević iz Knjaževca, Tomislav Đurin iz Zrenjanina, Jovan Jovanović iz Svrljiga, Martin Ljamov iz Bugarske, Filip Bogdanović iz Lebana, Stanislav Đorđević iz Odžaka, Aleksandar Arbadžijev iz Severne Makedonije, Edi Tajm iz Sremske Mitrovice i Nikola Stanisavljević iz Trgovišta.

Nagradu za najbolje odsvirano kolo dobio je Aleksandar Arbažijev iz Severne Makedonije, za najbolje odsviranu pesmu dobio je Aleksandar Vasov iz Dimitrovgrada, za najkompletniji nastup u kategoriji dvoglasnih gajdi dobio je Martin Ljamov iz Bugarske. Nagradu za najkompletniji nastup u kategoriji troglasnih gajdi dobio je Edi Tajm iz Sremske Mitrovice.

Nagrade su uručili predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i direktor Centra za turizam, kulturu i sport Dragan Savić. 

Kada je u pitanju manifestacija ,,Miholjski susreti” nagradu za najbolji štand dobili su:

  1. Lukavica – Šljivovik
  2. Okruglica
  3. Đurinac

Plasman ekipa u šahu:

  1. Udruženje penzionera 1 – 13 bodova
  2. MZ Šljivovik – Lukavica – 10 bodova
  3. MZ Grbavče – 7 bodova
  4. Udruženje penzionera 2 – 3 boda
  5. MZ Niševac – 3 boda
  6. MZ Drajinac – 2 boda

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com