Sport

Održana sednica Skupštine FK Radnički

Održana je sednica Skupštine FK Radnički na kojoj je usvojen završni račun za 2021. godinu, podnet izveštaj o radu kluba i usvojen finansijski plan za ovu godinu.

Predsednik kluba Dragan Marković Markoni rekao je da je Radnički jedan od retkih klubova u Srbiji koji redovno izmiruje sve svoje finansijske obaveze prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama.

„Čini mi se da se često spominju samo negativni primeri, kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, što podrazumeva isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da na ovaj način se bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao“, rekao je Marković.

Direktor kluba Dejan Propadalo podneo je izveštaj o radu kluba za period između dve sednice Skupštine. On je rekao da je Fudbalski klub „Radnički“ u 2021. godini poslovao sa dobitkom od oko 33 miliona dinara.

„Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica… Takođe, u 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima poput onih za nabavku sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade, naknade zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača…“, rekao je Propadalo.

On je naglasio da je klub najviše uložio u renoviranje prostorija kluba i svlačionice za decu koja treniraju u Radničkom. Dodao je i da je napravljena profesionalna i moderna teretana u okviru stadiona. Ove godine Radnički, istakao je on, uzeo je i stadion Železničara koji je u potpuno sređen i izgleda evropski. Propadalo je rekao da je klub dobio oko 200 stavki primedbi od UEFA koje mora da se otklone da bi se na Čairu igrala evropska takmičenja. Dodao je da je klub sam krenuo sa ulaganjem sopstvenog novca kako bi se otklonili ti nedostaci.

Članovi Skupštine usvojili su većinom glasova sve predstavljene izveštaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com