Društvo

Održan Okrugli sto nagrađenih niških studenata

Na Ekonomskom fakultetu u Nišu održan je Okrugli sto na temu “Razvojne šanse jugoistočne Srbije s posebnim osvrtom na opštine Dimitrovgrad, Bosilegrad i Trgovište.”

Niški studenti, dobitnici druge nagrade Najbolje projektne ideje Razvojne agencije Srbije o kojima su Niške Vesti pisale, održali su predavanje na okruglom stolu predstavnicima opština obuhvaćenih nagrađenim projektom.

Cilj Okruglog stola bio je da studenti pod mentorstvom prof. dr Sretena Ćuzovića i prof. dr Svetlane Sokolov Mladenović, prezentuju svoju projektnu ideju pod nazivom „Proizvodnja i plasman lekovitog bilja s posebnim osvrtom na opštine Dimitrovgrad, Bosilegrad i Trgovište”.

Pored studenata i profesora Ekonomskog fakulteta, Okruglom stolu prisustvovali su i akademik prof. dr Milorad Mitković, zamenik predsednika ogranka SANU u Nišu, prof. dr Saša Knežević, dekan Pravnog fakulteta u Nišu, dr Milan Ranđelović, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i predstavnici opština Dimitrovgrad, Bosilegrad i Trgovište.

Zaključak Okruglog stola jeste da postoji spremnost predstavnika navedenih opština za realizaciju ideje i da u narednom periodu treba raditi na konkretizaciji zajedničkih aktivnosti profesora i studenata Ekonomskog fakulteta u Nišu, s jedne, i predstavnika lokalne samouprave ovih opština, sa druge strane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com