Društvo

ODBOR ZA IMENOVANJE PREDLOŽIO DIREKTORE LUTKARSKOG POZORIŠTA I NARODNOG MUZEJA: Novi stari direktori u kuturi i socijali

Za direktora Pozorišta lutaka Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša, predložio je Miljana Milenkovića, a Narodnog muzeja Nenada Spasića, koji je sada u stanju v.d. direktora ove ustanove kulture. Predlog Odbora za imenovanje razmatraće i odbornici na sednici Skupštine grada Niša koji će donaeti konačnu odluku o tome ko će se naći na čelu ovih ustanova.

Odbor za imenovanje je na jučerašnjoj sednici predložio i da sadašnji direktor Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, Zoran Jović, ostane na čelu ove ustanove još jedan mandat.

I dok će o kanditaturama za direktore Luktarskog pozorišta i Narodnohg muzeja odlučivati odbornici Skupštine grada Niša, predlog za direktora Centra za socijalni rad “Sveti Sava” biće upućen prvo Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja. Ukoliko resorno minsitarstvo potvrdi predlog, on će biti upućen Skupštini grada Niša.

Inače, za direktora Lutkarskog pozorišta javilo se na konkurs sedam kandidata od kojih je Odbor za imenovanje predložio jednog, Miljana Milenkovića. Na konkurs za direktora Naradonog pozorišta javila su se četiri kanodata, ali se Odbor odlučio za Nenada Spasića.

Protiv ove odluke bili su članovi Odbora iz opozicije koji smatraju da postoje i stručniji kandidati od predložnih koji bi mogli da vode ove ustanove. Konačna odluka se nalazi u rukama Skupštine grada Niša koja će zasedati već sutra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com