Politika

Dragana Petković biće nova direktorka Turističke organizacije Niš

Dragana Petković, doktor ekonomskih nauka i aktuelna direktorka Studentskog kulturnog centra, kandidat je  za direktora Turističke organizacije Niš. Ovu funkciju do izbora novog direktora obavlja Danka Milojković, kojoj je, da podsetimo, zbog samozapošljavanja gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski naložila da podnese ostavku.

“Jutros je bila sednica Odbora za imenovanje na kojoj je dr Dragana Petković izabrana za kandidata za direktora Turističke organizacije Niš”, potvrdila je Niškim Vestima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Predlog Odbora za imenovanje naći će se pred odbornicima Skupštine grada Niša već na sledećoj sednici, nakon koje će Petković i preuzeti novu funkciju. Još uvek je međutim nepoznato ko će umesto nje ubuduće rukovoditi Studentskim kulturnim centrom.

Dragana Petković je na čelo SKC došla 2016. godine, nakon što je svoju profesionalnu karijeru uglavnom obavljala u komercijalnim delatnostima. U njenoj radnoj biografiji se navodi da je karijeru započela kao referent u Vojnoj ustanovi “Morava”. Nakon toga ona je bila na čelu svoje turističke agencije. Od 2010. godine radila je kao direktor prodaje u firmi “Korana coop”, a već 2011. bila je direktor prodaje vozila u kompaniji “Nišauto Torino”. Godine 2014. obavljala je komercijalne poslove kao pomoćnik direktora JP “Nišstan”. Januara 2016. osnovala je agenciju za savetovanje i edukaciju iz oblasti poslovanja. “Royal consulting”. 2016. godine, izborom Vlade Srbije postavljena je za vd direktora SKC-a.

Na kraju 2020. godine dobila je priznanje za najboljeg menadžera talenata za ovu godinu.

Priznanje „Najbolji menadžer talenta – Srbija 2020“ dobila niška direktorka

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com