Društvo

Obezbedjena sredstva za rad Narodne kuhinje u Nišu

Narodna kuhinja u Nišu nastaviće sa kontinuiranim radom i ubuduće pošto je iz budžeta grada Niša odobrena isplata 22,4 miliona dinara.

Ova sredstva će, uz donacije Crvenog krsta, biti dovoljna da se obezbedi da 1.000 najsiromašnijih stanovnika Niša ima obezbedjen jedan kuvani obrok dnevno.

Sekretar sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović je istakla da grad, zajedno sa Gradskom organizacijom Cvrenog krsta šest godina zaredom finansira besplatne obroke za ekonomski ugrožena lica.

“Postojeći ugovor sa Crvenim krstom ističe 31. marta, a do tada će biti završeno sve što je potrebno za potpisivanje novog ugovora”, rekla je Popović.

Ona je kazala da će Crveni krst već naredne nedelje moći da raspiše tender za izbor firme koja će pripremati obroke i podsetila da je na prethodnom tenderu priprema obroka bila dodeljena Studentskom centru.

Popović je rekla da je brojka od maksimalno 1.000 obroka dnevno, sasvim dovoljna da se izadje u susret licima kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna.

Prema njenim rečima, Crveni krst u Nišu obezbedjuje ekonomski ugroženim licima i pakete sa hranom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com