Svrljig

Obeležen mesec širenja svesti o osobama izuzetno niskog rasta

U organizaciji roditelja, predškolskih ustanova ,,Radost” iz Novih Banovaca i ,,Poletarac” iz Svrljiga, uz podršku Udruženja građana ,,Zajedno do svetlosti” Svrljig i Opštine Svrljig uspešno je realizovana kampanja širenja svesti o osobama izuzetno niskog rasta, odnosno osobama koje su obolele od ahondroplazije i drugih koštanih displazija, prenose Svrljiške novine.

Kampanja nosi ime ,,Baš po meri” i već treću godinu za redom se održava u dvorištu PU ,,Poletarac” Svrljig.

Ove godine obeležavanju ovog meseca prisustvovali su roditelji dece iz Kikinde, Novih Banovaca i Svrljiga, a podršku su dali i predstavnici Lokalne samouprave i drugih organizacija i udruženja sa teritorijie Svrljiga.

Direktor PU ,,Poletarac“ Dejan Miletić ističe da ova ustanova treću godinu za redom podržava kampanju širenja svesti o osobama koje su obolele od ahondroplazije i drugih koštanih displazija.

Za razliku od prošlih godina, ove godine uključili smo celokupnu zajednicu sa nama, učenike prvog razreda Osnovne škole, članove UG ,,Zajedno do svetlosti“, kolege iz PU ,,Radost“ iz Novih Banovaca, kao i roditelje dece sa ahondroplazijom iz Svrljiga, Kikinde i Novih Banovaca, rekao je Miletić.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković ističe da je ovo dobra prilika da se javnost šire informiše o specifičnim potrebama osoba sa ahondroplazijom.

Koliko god da su različiti, oni su zapravo isti jer imaju iste poglede na svet kao i sva ostala deca, kao i isto pravo na kvalitet života, poručio je Marković.

Sva deca iz vrtića prisustvovala su obeležavanju ovog dana, a na kraju aktivnosti i igre simbolično su pušteni zeleni baloni da odlete visoko u nebo.

Foto: M.Miladinović

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com