Društvo

Obeležavanje Međunarodnog dana planina

Planinarski-alpinistički klub “Mosor”, povodom Međunarodnog dana planina, organizuje uspon na Radov kamen iznad Jelašničke klisure.

Okupljanje i polazak planinara je u nedelju 10. decembra u 7 i 30, sa parkinga na Trošarini, iza autobuske stanice, a povratak istog dana oko 15 sati. Troškovi prevoza su 150 do 200 dinara u zavisnosti od broja ljudi u automobilima.

Pored učešća članova PAK “Mosor” pridružiće im se i planinari PK “Suva Planina” i PK “Železničar”, a poziv je upućen i ostalim klubovima kao i svim ljubiteljima prirode koji na ovaj način žele da proslave Međunarodni dan planina.

U svetu i Srbiji svake godine 11. decembra se obeležava Međunarodni dan planina, koji treba da podseti čovečanstvo na ekosistem i biološku raznovrsnost tih područja, koje treba štititi. Ove godine niški planinari će ga obeležiti dan ranije zbog vikenda, jer očekuju da će im se pridružiti veći broj sugrađana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com