Virus Korona

Obavezna vakcinacija svih pripadnika policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i stvaranja kolektivnog imuniteta donelo odluku da se svi pripadnici policije vakcinišu protiv koronavirusa.

Imajući u vidu specifičnosti policijskih poslova i stalnog kontakta policije sa građanima, potrebno je da se svi pripadnici policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga, vakcinišu.

Podsećamo na to da je vakcinacija protiv koronavirusa preporučena mera od svih relevantnih činilaca – Kriznog štaba za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Takođe, napominjemo da su zaposleni u obavezi da, u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, sprovode sve preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu kako bi sačuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com