Region

Novi vrtić za mališane u Opštini Merošina (VIDEO)

U Opštini Merošina biće izgrađen novi vrtić. Ovom izgradnjom ovaj kraj će rešiti problem sa listom čekanja, rekao je Niškim Vestima predsednik Opštine Saša Jovanović.

Sporazum o saradnji sa Ministarstvom o izgradnji novog vrtića za 100 mališana uzrasta od 3 do 5 godina već je potpisan.

Opština Merošina i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zajedničkim snagama finansiraće projekat izgradnje novog vrtića u Merošini, kapaciteta do 100 mesta. Vrednost investicije je 58,5 miliona dinara i od izuzetnog je značaja, ističu.

“Novi vrtić će imati 700 kvadrata i biće izgrađen na dva nivoa, po 350 kvadrata po spratu. Izgradnjom vrtića biće poništena lista čekanja u Opštini Merošina”, kazao je Jovanović.

Na listi čekanja je trenutno 52 dece. Trenutno ova opština ima samo jedan vrtić “Poletarac” i 11 isturenih odeljenja. Ova opština ima problem kada je prijem dece u jaslene grupe u pitanju.

“Novi vrtić biće građen po svetskim standardima i sredstvima Evropske unije. Predviđen je samo za mešovitu grupu. Sa nadležnim Ministarstvom ćemo videti šta može da se preduzme kako bi se napravila i neka jaslena grupa”, zaključio je predsednik Opštine Merošina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com