Društvo

NOVI SMER U GIMNAZIJI “BORA STANKOVIĆ”: Odeljenje za darovite biologičare i hemičare

Gimnazija “Bora Stanković” od školske 2019/20. upisuje odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju sa 20 učenika.

U planu i programu nastave i učenja ovog odeljenja je pojačan program iz predmeta biologija i hemija koji priprema učenike zainteresovane za studije medicine, farmacije, stomatologije, biologije, hemije, tehnološkog fakulteta i ostalih srodnih fakulteta.

Ljiljana Zlatanovic, direktorka Gimnazije Bora Stankovic

“Ovo je novi gimnazijski smer koji se upisuje od školske 2019/2020. godine. Za upis u ovo odeljenja kandidati polažu prijemni ispit na kome rešavaju test iz biologije ili hemije. Testovi se polažu u skladu sa opštim standardima postignuća za kraj obaveznog obrazovanja, a učenici za pripremu mogu koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita srednjeg i naprednog nivoa”, kaže Ljiljana Zlatanović, diraketorka Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu.

Prijemni ispit se polaže 1. juna, a gimnazija organizuje besplatne pripreme iz biologije i hemije za učenike osmih razreda za polaganje prijemnog ispita. Prvi čas iz biologije će se održati u četvrtak 9. maja, sa početkom u 13,30 sati.

Prijavljivanje učenika za polaganje prijemnog ispita je od 10. do 13. maja u prostorijama škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com