Kultura

NKC proslavio krsnu slavu – Svetog Savu

Niški kulturni centar danas je u krugu svojih najbližih saradnika i prijatelja proslavio slavu svoje institucije. Učesnici svečanosti pored članova kolektiva NKC-a bili su i otac Zoran i hor koji ga je isratio molitvom Oče naš i himnom Sv.Save.

U ulozi domaćina bili su svi zaposleni u ovoj instituciji na čelu sa v.d. direktora Srđanom Savićem koji je na početku pozdravio goste i zahvalio im se što su uveličali ovaj važan dan za niški centar kulture.

“Imamo pouzdani svetionik na burnom moru istorije koja je zadesila Srbiju i srpski narod i u tom smislu imamo posebnu obavezu da naša misija svakoga dana bude ispunjena, u skladu sa onim što i inače jesu naše obaveze i želje.” slikovito je istakao Savić i obećao da će ova gradska institucija i ubuduće vredno raditi na promociji kulture.

Ove godine napravljen je novitet, a zaposleni u NKC-u su odlučili da ne bude uvek direktor domaćin slave, već da se slavski kolač prenosi sa kolege na kolegu, kako bi pokazali da su domaćinska kuća koju odlikuje međusobno poštovanje.

Goran Stanković, glavni i odgovorni urednik programskih aktivnosti NKC-a, bio  je današnji kolačar, a naredne godine će upravo on biti domaćin slave. Zajedno su istakli značaj samog Svetog Save, ne samo za prosvetiteljstvo nego sa čitavo naše čovečanstvo i stoga će i u narednim godinama obeležavati svoju krsnu slavu onako kako običaji to nalažu.

Foto: Niške Vesti

U nadi da će se naredne godine okupiti ponovo u velikom broju i da će ona biti u duhu međusobne saradnje Savić je pozdravio sve prisutne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com