Društvo

Nišlijke još jednom podržale Mariju Lukić

Sa parolama na kojima je pisalo “Stop seksualnom uznemiravanju”, “Otkaz nasilnicima ne žrtvama seksualnog uznemiravanja”, “Stop nasilju nad devojkama i ženama” aktivistikinje organizacija mreže Žene protiv nasilja organizovale su danas ispred zgrade Osnovnog suda u Nišu skup podrške Mariji Lukić.

Izvršni koordinator Centra za devojke Tatjana Nikolić podsetila je da se danas u sudu u Kruševcu održva još jedno ročište i da ništa nije urađeno u protekla 22 meseca od kada je Lukić podnela tužbu za seksualno uznemiravanje protiv Milutina Jeličića Jutke bivešg predsednika opštine Brus.

“Pozivamo pravne institucije da krenu da rade svoj posao, da pokažu da su nezavisne i da znaju šta im je u zakonu”, istakla je Nikolić.

Foto: B. Lj.

Ona je naglasila da je seksualno nasilje pre dve godine “ušlo” u zakon i trebalo bi da se prema tom nasilju ponašamo prema krivičnom delu.

“Nasilje je jako prisutno u Srbiji i mi smo društvo koje toleriše sve oblike nasilja, seksualno nasilje, silovanje, seksualno uznemiravanje, fizičko nasilje i nasilje u porodici”, izjvila je Nikolić.

On je kazala da Centar za devojke organizuje najrazličitije ulične akcije na kojima se priča o femicidu, o nasilju nad ženama, jer svest javnosti o tim pitanjima mora da se podigne na viši nivo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com