Sport

Nišlije zaigrale protiv Brazila

Ishod sinoćnjeg meča definitivno je odlučio ko će proći u osminu finala FIFA Svetskog prvenstva, a ko će se vratiti kući. Brazil je pobedom nad reprezentacijom Srbije (2:0) obezbedio plasman u nokaut fazu Mundijala, dok će “Orlovi” morati ranije da pakuju kofere. Ipak, lep utisak na terenu ostavile su Nišlije kojima je pružena šansa u poslednjim minutima meča.

Pokušali su naši fudbaleri da pred 44.190 gledalaca na “Otkritije Areni” savladaju i eliminišu petostrukog prvaka sveta, međutim to im nije pošlo za rukom.

I samim plasmanom na ovaj šampionat, posle 8 godina pauze “Orlovi” su napravili uspeh, a sa istog vraćaju se sa jednom pobedom i dva poraza na svom kontu.

U ovom meču zaigrale su i Nišlije, pa je tako selektor Krstajić u igru uveo Andriju Živkovića umesto Ljajića u 75. minutu. Bez obzira na povredu ruke i ne tako zavidnu minutažu koju je dobio, Živković je pružio dobru partiju i uneo brzinu u igru naše reprezentacije. Bio je konkretan i u pas igri i uz nekoliko dobrih dodavanja upisao i jednu šansu za gol, u 92. minutu kada se oprobao sa 25 metara iskosa sa desne strane, ali je lopta završila van okvira gola.

Živkoviću je upotrebljivu loptu, nakon što je predrbilao 3 brazilska fudbalera, poslao upravo Nemanja Radonjić, koji je u 82. minutu zamenio Kostića. Iako su na terenu proveli poslednjih petnaestak minuta meča mladi niški fudbaleri pokazali su da će u budućnosti Srbija i te kako moći da računa na njih.

Inače, u ovom periodu igre na terenu je igrala jedna od najmlađih ekipa na Mundijalu, pa se tako u poslednjim minutima na terenu našlo čak 6 igrača mlađih od 23 godine.

Srbija je poražena od Brazila, koji se iz grupe E plasirao među 16 najboljih zajedno sa selekcijom Švajcarske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com