Sport

Niški tandem na Mundijalu – Radonjić i Živković

Fudbalska reprezentacija Srbije otpočela je finalne pripreme pred odlazak na Svetsko prvenstvo koje će se ove godine odigrati u Rusiji. Iako se na spisku selektora Mladena Krstajića prvobitno našao i Aleksandar Jovanović, samo će Andrija Živković i Nemanja Radonjić biti predstavnici našeg grada na Mundijalu.

Naša nacionalna selekcija, u okviru pripremnog perioda u Bad Valtersdorfu, odigrala je prvi kontrolni meč protiv Čilea u kojem je poražena sa 1:0. Starteri u tom meču bili su i Nišlije – Živković i Radonjić.

Foto: FSS

Nemanja Radonjić našao se u dve izglednije prilike za gol, međutim nije uspeo da realizuje svoje šanse. Ipak, ne krije zadovoljstvo zbog debija u startnoj postavi.

“Zadovoljan sam s obzirom da mi je ovo bila prva utakmica koju počinjem za A tim. Došao sam kao najmlađi da se dokazujem, svestan da bi još trebalo da radim. Osećao sam pritisak u uvodnih 15 minuta dok se nisam opustio. Posle toga sam uživao, a kasnije sam u svlačionici dobio pohvale saigrača da nastavim ovako.” rekao je Radonjić.

Njegov saigrač na terenu i sugrađanin Andrija Živković kaže da su pouke izvučene i da će se one primeniti već u narednom meču naše reprezentacije (Bolivija,9.jun).

“Nedostajalo nam je mirnoće u organizaciji. Moramo što bolje da se spremimo za Kostariku, nadam se da ćemo sve uskladiti do prve utakmice na Mundijalu. Bolivija je borbena ekipa, dosta trče kao i sve ekipe danas, a na nama je da damo sve od sebe da ostvarimo bolji rezultat nego protiv Čilea. Imamo dobru atmosferu, dobre momke i stručni štab. Nemamo nikakvih problema. Mi mlađi se uklapamo. Biće sve u redu” ističe Andrija Živković.

Zadovoljne su Nišlije kako su ih prihvatili saigrači, među kojima ima i dosta starijih od njih. Među reprezentativcima uspostavljena je dobra komunikacija i zajednička energija koja je veoma važna, naročito u ekipnim sportovima.

“Atmosfera je sjajna. Stariji igrači su nas lepo prihvatili. Uz malo sreće, biće dobro na Svetskom prvenstvu…Mi smo ovde da se dokazujemo, jer smo najmlađi, ali kad uđemo zadatak je da unesemo svežinu u igu.” kaže Radonjić.

Ovaj tandem predstavljaće naš grad na najvećem ovogodišnjem takmičenju i ne kriju činjenicu da su na to veoma ponosni.

“Naravno da smo ponos grada. Predstavljamo Srbiju, pre svega, ali i mi smo ponosni na grad iz kog dolazimo.” zaključuje Živković.

Kao mlađima, zadatak će im biti da unesu svežinu u igru i po potrebi “prelome” meč. Ne sumnjamo da će Nišlije ispuniti očekivanja pre svega našeg selektora, ali i svog grada i čitave nacije. Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com