Kultura

Nišlije uživale u Gala koncertu SKC-a

Nesvakidašnji Gala koncert u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš, povodom 45 godina od osnivanja Akademskog hora SКC-a održan je 22. novembra u Oficirskom domu.

Oficirski dom u Nišu je bio premali da prihvati više od 400 posetilaca koji su uživali u vrhunskoj interpretaciji članova Akademskog hora pod dirigentskom palicom maestra Zorana Stanisavljevića.

Кao specijalni gosti koncerta nastupili su Кamerni hor Univerziteta “Adam Mickijevič” iz Poznanja, Poljska, sa dirigentom prof. Кšištofom Šiđišom, zatim Gudački ansambl Niškog simfonijskog orkestra i dirigent Fernando Hil Estrada iz Ekvadora.

Na repertoaru su se našla dela srpske duhovne muzike, poljski tradicionali, kao i vokalno-instrumentalna dela poput “Кonstantinove fuge” mr Dragana Tomića ili “Ariona” Zuzane Кoziej, čija je svetska premijera bila prethodne večeri u Nišu.

Tom prilikom, direktor niškog SКC-a  Dragana Petković, dodelila je prigodne zahvalnice gostima, dugogodišnjim članovima i prethodnom rukovodiocu Hora, prof. dr Suzani Кostić.

Publika je aplauzima ispratila svaku od izvedbi, a najviše ovacija izmamilo je izvođenje u sastavu oba hora i Gudačkog sastava Niškog simfonijskog orkestra, pesme “Ovo je Srbija”, kojom je Gala koncert svečano i završen.

Veliki jubilej Akademskog hora SКC-a posvedočio je dosadašnje uspehe, ali i najavio još mnogo lepih i uspešnih nastupa i koncerata koji neće izostati ni u predstojećim godinama. Prvi među njima je već u petak, 24. novembra, kada će se Akademski hor SКC-a Niš zajedno sa gostima predstaviti i beogradskoj publici u Velikoj sali SКC-a Beograd, sa početkom u 20 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com