Društvo

Nišlije spremile najbolju leskovačku mućkalicu

Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika Niš , osvojilo je 1. mesto u pripremanju leskovačke mućkalice I šopske salate, na takmičenju koje je organizovano u okviru manifestacije „ Dani leskovacke muckalice i sopskog folklora“, koja je odrzana 27. maja 2021 godine, pod pokroviteljstvom grada Leskovca, a u organizaciji Turističke organizacije Leskovca.

Predsednik Udruženja Ančica Dimitrijević predvodila je ekipu pobednika koju su činili kuvari Bojana Filipović i Nikola Zivković,clanovi naseg udruzenja.

„Osećaj je fantastičan, nisam verovao u sve ovo, sve mi je ovo previše bajkovito, hvala Leskovcu, hvala sudijama, nosimo samo lepe utiske sa ove manifestacije. Sve kolege su bile fenomenalne, verovatno su nijanse odlučile. Za mene je to ljubav prema kulinarstvu“, rekao je pobednik Nikola Živković.

Takmičenje je održano u okviru 4. po redu manifestacije „Dani leskovačke mućkalice i šopskog folklora“ u dvorištvu Šop-Đokićeve kuće, u kojem se pored takmičara, okupio i veliki broj Leskovčana, koji su uživali u kulturno-zabavnom programu, posle skoro godinu i po dana, pa je svako ko je bio prisutan mogao da doživi atmosferu prave mini Roštiljijade, koja prošle godine nije održana zbog pandemije korona virusa.

U stručnom žiriju našli su se Zoran Todorović profesor kuvarstva sa praktičnom nastavom , Vitomir Nikolić profesor kuvarstva sa praktičnom nastavom i Ančica Dimitrijević profesor kuvarstva i predsednik žirija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. Opet su nastavili sami sebi da dodeljuju po uzoru na pokojnog Mirasevica. Uzmite se nislije u pamet i prekinite da delite medalje koje ne vrede nista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com