Promo vesti

Oživite svoja čula u restoranu „Sale Amfora“

Nedaleko od samog centra grada, postoji mesto ušuškano lipama, koje ga kao stražari čuvaju od neprijatne buke i prašine gradskog saobraćaja. Mesto koje ispoljava mir i gostoprimstvo zasnovano na dugogodišnjoj tradiciji i iskustvu domaćina. Oličeno etno motivima, odiše toplinom koja stvara jednu novu dimenziju realnosti u kojoj je svaki trenutak prijatan.

Ako još niste prepoznali o kom simbolu grada je reč, reći ću vam.

Naime, već trideset godina, širom otvorenih vrata restoran „Sale Amfora“ ugađa ukusima svakog slučajnog prolaznika i namernika.

Dušu ovog restorana čine mladi, hitri i ljubazni konobari, potpomognuti veštim, iskusnim i spretnim majstorima kulinarstva. Zbog sinergijskog delovanja, gostu ne ostaje ništa drugo do uživanja u putovanju kroz harmoniju ambijenta, domaćinske topline i raznolikosti gastronomskih specijaliteta.

Svako nestvarno putovanje počinje ugodnim dočekom ljubaznog osoblja uz prepoznatljivu dobrodošlicu: „Dobro došli, izvolite sesti“. Nakon srdačnog prijema, nudi se aperitiv. Širok izbor alkoholnih pića, loza, šljiva, dunja, viljamovka, kajsija, travarica itd, stoje na raspolaganju konzumentima različitih ukusa.

U iščekivanju glavnog jela, gosti uživaju u raznim salatama i sirevima. Recimo, jedna od egzotičnijih vrsta sireva, jeste, sir sa sremušom. Sremuš je vrsta divljeg belog luka, koji svojim aromatičnim dejstvom oplemenjuje sir, čime utiče na apetit i odlično ide uz napred pobrojane vrste žestokih pića.

Iako, ponekad, gosti obuzeti raznolikošću ukusa, mirisa, aperitivom, kao i međusobnim razgovorom, zaborave na glavno jelo, profesionalizam osoblja ne izostaje, te je uvek na usluzi uvaženim gostima. Preporukom ili odabirom na osnovu pređašnjeg iskustva, vrši se težak izbor kulinarskih specijaliteta. Svakako, specijalitet restorana „Sale Amfora“, jeste, „Piletina Amfora“ – punjena pršutom, gaudom i gorgonzolom. Takođe, mogu se izdvojiti i „Teleći repovi“, „Mućkalica“, „Jagnjetina pod sačom“,“Rebarca na Kajmaku“, kao i nezaobilazna jela sa roštilja.

Foto: Facebook strana Sale-Amfora / Tamara Ognjanović Ex Stojković

Nedugo zatim, vešte ruke iskusnih kulinara stvaraju čaroliju, koja se primarno manifestuje kroz širenje opojnih mirisa. Već omamljeni, svako ponaosob, priprema svoja čula za spektar ukusa, od kojih će svaki zalogaj na nepcu posebnu priču ispisati.
Prilikom serviranja glavnog jela, gosti, budu upitani da li žele promeniti piće. Tada je u ponudi obiman asortiman vina i piva. Ako je naručeno jelo sa roštilja, obično je užitak potpuniji uz pivo, npr. „Erdinger“ – za one sa istančanim ukusom. Međutim, ako je izabran neki drugi specijalitet, predlažu se bela, crvena i roze vina. Od crvenih se po svom specifičnom ukusu, mirisu i jačini izdvaja „Amanet“ vinarije Aleksić, dok kod belih „Souvignon“ Jović.

„Prijatno gospodo/gospođe!“ Ovim gestom nastaje poznata kompozicija zveketa viljušaka i noževa o porcelanske tanjire.

Ako me pitate, zašto sam siguran u zadovoljstvo gostiju? Reći ću vam: „Vidim, čujem i osećam“! Vidim prijatna lica, čujem poznatu melodiju, osećam pozitivno raspoloženje kroz osmeh zadovoljnog gosta!

Ko god posumnja u moje reči, neka dođe, vidi i okusi. Verujte, taj ga ukus za života pustiti neće! Vratiće se ponovo!

Autor: Luka Marković

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close