Društvo

Nišlije se nadmeću u programerskom izazovu!

Programeri iz Niša i okoline imaće priliku da u ponedeljak, 16. oktobra od 18 časova, učestvuju u velikom izazovu. Neprofitna organizacija ITkonekt i Quantox Technology organizuju takmičenje – dokaži da si dobar programer i pronađi skriveni kod na stranici.

Ne samo da će učesnici imati zanimljiv izazov, mogućnost da nauče nešto novo i super se druže, nego će moći i da dobiju vrednu nagradu.

“Samo 20 programera će dobiti priliku da pokaže svoje znanje, pa je neophodno što pre se  prijaviti putem linka na web stranici organizacije ITKonekt”, navode organizatori.

Sve učesnike nakon izazova očekuje takozvani meetup
u sklopu koga će mladi iz Niša moći da se druže i da slušaju dva veoma korisna predavanja.

“Tokom prvog predavanja, pričaćese o tome kako da se, umesto pokretanja dugačkih taskova unutar web zahteva, obrade PHP procesi na jednostavan način korišćenjem rabbitMQ. Drugo predavanje biće zanimljivo onima koji su umorni od neurednog JavaScript koda koji je prepun petlji, pokazaćemo kako Map, Filter i Reduce funkcije mogu da pomognu da se kreira kraći, čitljiviji i lepši kod”, dodaju.

“Želimo da pokrenemo lokalne IT zajednice da pokažu svoja znanja i veštine i da vidimo koliko su spremni na nove izazove. Takođe, ovo je odlična prilika da IT-ijevci steknu nova znanja od iskusnih IT stručnjaka iz Quantox Technology, koji će održati dva predavanja nakon izazova. Uvek smo spremni da podelimo nova znanja članovima IT zajednice.” – kažu Milica Radović i Milica Nastasić, osnivači ITkonekta, jedne od najvećih IT neprofitnih zajednica u regionu.

IT tehnologije su sve prisutnije u društvu, a organizacija IT konekt želi da ih dodatno razvija. Ovaj događaj je samo jedan u nizu koji će se održati narednih meseci. Činjenica je da mladi imaju sasvim drugačiji pogled na IT svet, što je potrebno menjati.

“Mladi imaju potpuno drugačiji izazov i zadatak po pitanju pogleda na IT i digitalne tehnologije u poređenju sa ljudima koji danas rade u industriji. Njihov glavni izazov nije da razumeju IT danšnjice već IT za 10 ili 20 godina od danas jer je to vreme i okruženje kada će oni aktivno sudelovati kao deo IT industrije. Moraju predviti sve one aktivnosti, poslove, znanja i veštine koji ce tada biti potpuno prevaziđeni jer će ih obavljati mašine i fokusirati na ono u čemu će zaista moći da doprinesu. “ – izjavio je Filip Karaičić iz Quantox Technology-ja.

Organizatori pozivaju sve stručnjake u oblasti programiranja, ali i
studente tehničkih fakulteta da se prijave i da na ovom takmičenju osvoje vredne nagrade.

Link za prijavu: https://goo.gl/rBsqwF

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com