Društvo

NIŠLIJAMA PEHAR U CRNOJ GORI: Od srpske nacionalne nema ukusnije kuhinje

Pehar sveukupnog pobednika u spremanju jela nacionalne kuhinje na Državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika u Crnoj Gori ponela je ekipa Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš.

Pored pehara u ovoj disciplini Nišlije su osvojile i deset zlatnih medalja.

“Dokazali smo da ukusnije hrane od srpske nacionalne, nema, pogotovo kada je spremaju majstori kuhinje čiji je kvalitet neosporan. Nije nam prvi put da iz Budve donesemo pehar u Niš. Naši ugostitelji su i prošle godine pokazali da su u spremanju specijaliteta nacionalne kuhinje, poput sarmi, punjenih paprika, roštilja i riblje čorbe, pogača, slatkiša, neprevaziđeni. Ovaj put, smo samo potvrdili kvalitet koji nastavljamo da negujemo”, kazao je Zoran Mirašević predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Međunarodno takmičenje magova kuhinje organizovano je u više disciplina. Kuvari, konobari, barmeni i sobarice pokazali su izuzetno znanje i veštinu, a najbolji su dobili nagrade i bodove koji se vrednuju za buduća takmičenja u regionu.

Nišlije su, osvajanjem više zlatniih i srebrnih odličja pokazali visok kvalitet. U disciplini moderna kuhinja osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje, u pripremanju torti tri zlatne i jednu srebrnu i u karvingu, relativno mladoj disciplini na ovim prostorima, jednu bronzanu medalju.

“Ovogodišnje prvenstvo je obeležilo učešće znatno većeg broja takmičara u svim kategorijama. Organizacija je bila mnogo bolja nego ranijih godina. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima našeg tima, posebno zbog toga što je Srbiju i Niš predstavljala mlada ekipa. Ocenjivali su ih vrhunski gastronomi i velika svetska imena kulinarstva. Jesu nijanse odlučile pobednika, ali se na kraju zaorilo – Srbija Niš”, kazao je Mirašević.

Državno prvenstvo ugostitelja Crne Gore, sa tradicijom dugom 12 godina, održano je u Budvi u organizaciji Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, a pored domaćina i ekipe iz Niša, okupilo je vrhunska imena kulinarstva iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Turske, Grčke, Rusije i drugih zemalja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com