Društvo

Nišlija zbrinuo dva nemoćna ptića, ostavljena u kutiji po ovoj hladnoći

Da je ljubav prema životinjama profesoru Kamenku Markoviću jača od svega potvrđuje i ova priča. Osim što je poznat po tome da je napravio sklonište za napuštene mačke i godinama u nazad se brine o njima, prof. Marković je nedavno zbrinuo i dva nemoćna goluba.

Ostavljena po ovoj hladnoći u kutiji, dva nemoćna ptića, imala su pravu sreću da je na njih upravo naišao Kamenko Marković.

“Zima i hladnoća pretile su ovim nemoćnim stvorovima. Odneo sam ih u svoj stan, obezbedio im sve što im je neophodno: ljubav, hranu i smeštaj. Učinile su me srećnim i iskreno se radujem što sam ih spasio. Zima je i svakoj životinji čovek treba da pomogne da dočeka toplije dane. “, rekao je Marković Niškim Vestima.

Foto: privatna arhiva

Nakon što su se ugrejale i dobile hranu, ptice odlično napreduju, a Marković kaže da bi bilo dobro kada bi čovek svakom živom stvoru na zemlji pomogao ako je u prilici.

“Iako male, ove ptice već sada iskazuju neku vrstu zahvalnosti svom spasiocu. Posmatrala sam ih kako radosno trčkaraju oko njega, kako krilcima mlataraju i cvrče. Кada uđe neki drugi član Markovićeve porodice u prostoriju gde se one nalaze tih radnji nema”, rekla je Dragana Stanković, koja je takođe veliki ljubitelj životinja.

Кamenko Marković poznat je po tome što zajedno sa Draganom Stanković čuva jedan broj mačaka. Bilo bi dobro da svako ko može tamo gde živi da učini nešto slično, poručuju jer jedni bez drugih ne možemo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Дивно и хумано! Помозимо животињама на овој хладноћи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com