Društvo

Nišlija najbolji matematičar u državi, a drugi iz fizike

Prvo mesto na državnom takmičenju iz matematike, a drugo iz fizike, samo su neke od nagrade koje godinama ne prestaje da niže Aleksa Đorđević, učenik sedmog razreda OŠ “Stefan Nemanja” u Nišu.

Aleksa je već u drugom razredu poče da se ističe u raznim nadetanjima, pa je tako osvojio prvo mesto u “Kenguru bez granica”, kao i mnoga opštinska, okružna, a onda i državna i Međunarodna takmičenja.

Samo u sedmom razredu osvojio je prvo mesto na Međunarodnom matematičkom takmičenju u Vidinu sa maksimalnim brojem bodova. Sa isto toliko poena prvi je bio i na Dopisnoj olimpijadi, ali i drugi na Internet olimipjadi. Zavidne rezultate beleži i na takmičenju “Misliša”.

Za svako takmičenje priprema se pažljivo i ozbiljno, ali nikako ne zapostavlja ostale predmete, kao ni porodicu. Da se dobro pripremi najviše mu, kaže, pomaže nastavnica matematike koja radi s njim i prekovreno ako treba.

“Pomagao mi je i učitelj od prvog do četvrtog razreda, a sada sa mnom radi nastavnica matematike. Ona mi pomaže, bodri me, a tu je i naravno i moja porodica kao velika podrška”, kaže Aleksa za Niške vesti.

Da će mu brojne diplome i nagrade koje osvaja na takamičenjima biti vetar u leđa za dalje školovanje Aleksa ne sumnja ni najmanje. Planira da sledeće godine upiše specijalno odeljenje u Gimnaziji “Svetozar Marković”, a za koji će se dalje životni poziv odlučiti, tek će, kaže, da odluči.

Aleksa Đorđević

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com