Sport

Niški rukomet se visoko kotira; “Želja” nezaustavljiv, “Naisa” u Evropi!

Da je Niš grad rukometa još jednom su potvrdili sportski kolektivi u gradu koji se svojim uspešnim rezultatima penju na sve više rukometne lestvice. Tako je Železničar upisao sedmu uzastopnu pobedu i učvrstio se na prvoj poziciji, dok je Naisa obezbedila prolaz u 1/8 finala Čelendž kupa.

Rukometaši niškog Železničara igrali su utakmicu 8.kola Superlige u Aranđelovcu, gde je savladana ekipa Šamota rezultatom 27:26 (14:13). Goste je do pobede predvodio Krsmančić sa 8 postignutih golova, Mirić i Spasić ubacili su po 5.

Foto: RK Zeleznicar 1949

Želja je i dalje lider prvenstva sa 15 bodova, četiri više od drugoplasirane Crvene zvezde. U narednom kolu dočekaće ekipu Požarevca koja još uvek nije upisala pobedu.

Sa druge strane, rukometašice Naise su obradovale svoje sugrađane pobedama u dvomeču protiv izraelskog Makabija. Nišlijke su u prvom meču koji je bio na programu u petak slavile sa 28:23, u drugom sa 25:20 i ukupnim rezultatom 53:43 obezbedile prolaz u narednu rundu takmičenja.

Foto: ZRK Naisa

Golgeterski se u prvom meču istakla Anastazija Đoković sa 9, dok je u drugom Katarina Radović bila precizna 7 puta.

Naredni rival Naise u evropskom takmičenju biće poznat nakon žreba koji će biti obavljen u utorak, a utakmice 1/8 finala na programu su u februaru naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com