Društvo

Niški Medijanci na visokom trećem mestu po broju poslatih računa

Stanovnici Gradske opštine Medijana zauzeli su visoko treće mesto po broju poslatih računa u nagradnoj igri  NALED-a „Uzmi račun i pobedi“.

Prema podacima Pošte Srbije od 9. marta ove godine, Gradska opština Medijana zauzela je treće mesto u kategoriji velikih opština u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, NALED.

Pravo učešća imaju svi gradovi, gradske opštine i opštine na teritoriji Republike Srbije. Rang liste prave se na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika koji je ponderisan za svaku lokalnu samoupravu. Opštine i gradovi podeljeni su po broju stanovnika u tri takmičarske kategorije – male, srednje i velike, a Gradska opština Medijana rangirana je u velike opštine.

Devet lokalnih samouprava – po tri prvoplasirane u svakoj od kategorija biće nagrađene sa po 23 hiljade evra.  Sredstva su namenjena za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića, trgova i drugih objekata od javnog značaja po izboru građana. Lokalne samouprave koje budu najbolje u svojoj kategoriji dodatno će osvojiti i Telekom zonu besplatnog interneta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com