DruštvoVideo

NIŠKI KANTAUTOR BANE JOVANOVIĆ SE PUBLICI PREDSTAVIO NEOBIČNIM SPOTOM – Muzika je za mene sloboda, a samo slobodan čovek je srećan (VIDEO)

Nišlija Bane Jovanović, profesor matemtike  i kantautor, dobitnik je nagrade “Beogradski pobednik” u kategoriji pop muzika. Nagradu je dobio u novembru, a pre izvesnog vremena svtlost dana je ugledao i spot za njegovu pesmu ‘’U tvom srcu je istina’’ koji može da se vidi na Jutjubu i pomalo je specifičan jer se razlikuje od spotova na koje je publika navikla.

O spotu, nagradama ali i o tome šta njemu muzika znači kojom se bavi punih 25 godina Bene Jovanović govori za Niške Vesti. Dodaje da je muzika njegov hobi i ne može da zamisli sebe bez muzike, jer mu ona pomaže da iskaže svoje emocije i čini ga slobodnim.

‘’Spot je svojevrsno podsećanje na moj dosadašnji rad, a rezultat je moje želje da se na neki način odužim prijateljima i saradnicima koji su svih ovih godina bili uz mene i pratili moj rad. Spot nije klasičan. Napravljen je od 105 fotografija  sa festivala na kojima sam učestvovao, manifestacija gde sam gostovao i TV emisija u kojima sam se pojavljivao. Na taj način sam želeo da sačuvam uspomene ne samo na moje uspehe  nego i druženja sa dragim ljudima. Za mene su to drage uspomene i smatrao sam da ću na ovaj način da ih otrgnem od zaborava’’- kaže Bane Jovanović i dodaje da je ovim spotom na skroman način obeležio i četvrt veka bavljenja muzikom koja je njegov hobi kako sam kaže.

Foto: privatna arhiva

Ovo prestižno priznanje dodeljuje se 17. put pojedincima i kolektivima iz svih sfera javnog, kulturnog i privrednog života Srbije koji su u tekućoj godini ostvarili značajne rezultate. Nišlija Bane Jovanović nagrađen je u kategoriji zabavna i pop muzika. On je kao jedan od najuspešnijih vokalnih solista ove vrste muzike, sa 14 muzičkih nagrada do sada, stekao direktan uslov za nominaciju.

Samo u septembru ove godine Bane je na dva festivala, “Zlatni glasovi” u Surčinu i “Majsko leto” u Zemunu, osvojio čak 4 nagrade. Nagrađen je za muziku, tekst, aranžman i najbolju pop pesmu. Na festivalu u Surčunu  je sa pesmom ‘’Godina je od kada te nema’’ osvojio tri nagrade, za tekst i kompoziciju, a nagrada je pripala i Marku Stojkoviću koji je uradio aranžman.  Samo desetak dana kasnije na festivalu u Zemunu  njegovu pesmu ‘’Devojka iz snova’’ stručni žiri nagrađuje drugom nagradom za  najbolju pop pesmu.

‘’Bavim se muzikom iz hobija. Muzika je za mene sloboda, a čovek je srećan samo kada je slobodan. Uz muziku se odmaram od svakodnevnih obaveza, a istovremo mi ona daje snagu da se izborim sa realnim  životom’’- kaže Bane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com