Društvo

Niški gimnazijalci IPAK PUTUJU na Balkanijadu

Dve nedelje traje „borba“ četiri niška gimnazijalca i njihovih profesora da se sakupi novac koji je potreban za uplatu kotizacije za učešće na Balkanijadi koja se održava u Sloveniji.

Trojica učenika Gimnazije „Bora Stanković“ i jedan učenik Gimnazije “Svetozar Marković” dobili su od grada novac kako bi sutra, kada je bio i zadnji dan, platili kotizacije i osigurali svoje učešće na Balkanskom takmičenju najboljih geografa.

Veljko Jelenković, Aleksandar Karadžov i Mihajlo Mitić su učenici Gimnazije “Bora Stanković” koji putuju na ovo prestižno takmičenje. O njihovom uspehu na državnom prvenstvu pisale su nedavno Niške Vesti.

Foto: Igor Eskic (privatna arhiva)

Igor Eskić, đak Gimnazije “Svetozar Marković” pohađa drugi razred ove uspešne niške gimnazije. Trošak za njegovo učešće pokriće Gradska opština Palilula kao i prijatelj roditelja iz Svrljiga, dok će donacija grada pokriti troškove puta Igorove profesorke.

“Za ovaj problem javljeno mi je u poslednjem trenutku, možda bi i brže reagovali da nam je javljeno ranije. Našli smo način da im se pomogne i nikada nećemo dozvoliti da nam zbog nedostatka novca talentovana i pametna deca ne učestvuju na bitnim takmičenjima. Grad je tu uvek da podrži vrhunske rezultate”, rekao je Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport.

Balkanijada se održava od 25. juna do 1.jula u Sloveniji, ona je selekciono takmičenje za narednu Svetsku geografsku olimpijadu koja se održava u Kvebeku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com