Društvo

Idu na Balkanijadu, SAMO ako sakupe novac

Upravo je završeno državno takmičenje iz geografije, gimnazijalci u Niš doneli osam nagrada.

Trojica učenika Gimnazije “Bora Stanković” ostvarilo je uslov za učešće na takmičenju koje okuplja učenike koji odlično znaju geografiju sa čitavog Balkana. Njihov put u Sloveniju neizvestan je jer je potrebno pre odlaska uplatiti kotizaciju, koja nije mala.

“Na državnom takmičenju iz geografije je osvojeno 8 nagrada: 1 prva, 4 druge i 3 treće. Trojica učenika je obezbedilo plasman na Balkanijadu: Aleksandar Karadzov, Veljko Jelenkovic i Mihailo Mitić. Ja sam kao njihov profesor zadovoljna ostvarenim rezultatima ali je sad potrebno i otići u Sloveniju”, kaže Ana Ivić Veljković, profesorka geografije u Gimnaziji “Bora Stanković”.

Niški gimnazijalci imaju mesec dana da pribave novac i obezbede sebi učešće na ovom prestižnom takmičenju.

“Balkanijada se održava od 25. juna do 1.jula u Sloveniji. Kotizacija, smeštaj i put na takmičenje je košta 260 evra po učeniku i nastavniku. To nije cifra koja je svakome na dohvatu ruke. Nadamo se da će privrednici ali i grad imati sluha da nam pomognu da ova deca odu na ovo za njih veoma bitno takmičenje”, kaže Ivić Veljković.

Balkanijada je selekciono takmičenje za narednu Svetsku geografsku olimpijadu koja se održava u Kvebeku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com