Sport

Niški džudista Igor Nurkić dobio najvažniju borbu!

Porodica Nurkić zahvalila se svim prijateljima koji su bili uz njih tokom šest meseci koliko je trajala borba za Igorovo ozdravljenje. Igor (18) se posle uspešnog lečenja u Nemačkoj vraća u Niš. Njihovo pismo, koje je objavio džudo Savez Srbije prenosimo u celosti.

Uspešno završena transplantacija!

Poštovani sportski prijatelji,
Posle skoro šest meseci boravka u Nemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgun, naš džudista, reprezentativac i član UDŽK Kinezis iz Niša, Igor Nurkić vratio se u Srbiju.

Neizmernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su doneli odluku i odobrili sredstva za lečenje našeg džudiste Igora Nurkića.

Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji ali i šire. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljanju sredstava za odlazak na lečenje u Nemačku.

Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo lečenje na visoko specijalizovanoj klinici “Maltezer” u Flensburgu.

Prva faza lečenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol lečenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc.dr Miljana Krstića i početak lečenja dr Ivana Petkovića, kao i činjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao.

Nastavak lečenja pod rukovodstvom tima prof.dr Basare je realizovan vrlo uspešno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile da više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza lečenja na klinici Malteser u potpunosti uspela.

Nastavak lečenja Igora Nurkića podrazumeva da se sa odredjenim lekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare. Deo kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu dok će se na svaka tri meseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dve godine.

Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom sveta šaljemo puno pozdrava i još jednom velikom hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije.

Porodica Nurkić

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com