Kultura

Niške umetnice prvi put u NBS sa koncertom “Pesme u suton”

U subotu, 3. februara sa početkom u 18 sati biće održan koncert „Pesme u suton“, na kom će se prvi put u Narodnoj biblioteci Srbije predstaviti umetnice iz Niša Brana Bajović (sopran) i Dragana Đorđević (klavir).

“U okviru ciklusa koncerata “Subotom u 6” nastupaćemo sutra u Beogradu. Na programu će biti dela srpskih i ruskih kompozitora 19. i 20. veka, a koncert će nositi naziv “Pesme u suton” ističe Bajovićeva.

Nišlijke će izvesti pažljivo odabrane solo pesme i operske arije među kojima su od bisera ruske umetničke solo pesme „San“ Sergeja Rahmanjinova, preko božanstvene Tatijanine scene pisma iz opere „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog, izrazitih pesama Josifa Marinkovića i Milana Prebande koje odišu karakterističnim folklornim motivima, impresivne „Nimfe“ solo pesme Petra Krstića komponovane na stihove Alekse Šantića, a sve do šaljive „Šašave pesme“ Konstantina Babića.

Ulaz će biti besplatan.

Najavljuju još jedan koncert u Zadužbini Ilije M. Kolarca 7. februara (18:00). Koncert će biti pod nazivom “Ljubavno pismo” a na programu su operske arije, takođe uz besplatan ulaz.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com