Sport

Niška šampionka otvara sezonu medaljama

Devetogodišnja šampionka iz Niša Sofija Rodić, okitila se medaljama na takmičenju u Debrecinu u Mađarskoj i na najbolji način najavila predstojeću sezonu u brzom klizanju. Sofija se takmiči za beogradski klub “Intro Line”.

“Sofija je u Mađarsku otišla sa samo 6 treninga na ledu, počev od 20 septembra dok deca u Evropi imaju po 5, 6 treninga nedeljno tokom cele godine”, kaže tata Petar Rodić.

U Debrecinu se pojavilo ukupno 160 takmičara iz sedam zemalja (Srbija, Slovačka, Slovenija, Rumunija, Madjarska, Češka …) Sofija se takmičila u kategoriji F gde je imala trke na 500m, 222m i 333m i u ukupnom plasmanu je bila treća.

“U trci na 333m gde je najbolje vozila, došlo je do pada na ledu i to pred sam cilj, inače bi se Sofija kući vratila sa zlatom. Ukupno je bilo devet trka i Sofija je napravila podvig vredan divljenju jer je uspela da se bori sa najboljim devojčicama u Evropi i to bukvalno bez treninga”, dodaje Rodić.

Foto: Petar Rodić; lična arhiva (Prag)

Ova malena šampionka vredno trenira svakog dana i nije joj teško da ustaje u zoru kako bi navukla klizaljke i otišla u dvoranu.

“Nama roditeljima je privilegija što je naše dete učestvovalo na takmičenju i srećni smo što se ona kroz taj sport razvija u zdravo dete. Ona u nedelju, kada sva deca u njenim godinama spavaju ustane u 5.30 i ode na trening u 6 sati”, kaže ponosno tata Petar.

Pored takmičenja u Debrecinu koji je bio za klizače, Sofija je učestvovala na Alpe Adria u Kranju gde je vozila rolere i osvojila zlato.

U Zagrebu završnica Alpe Adria gde je isto osvojila zlato u svojoj kategoriji 9, 10 godina i osvojila srebrnu medalju na Inline kupu u Hrvatskoj i to u konkurenciji do 16 godina i to na 5 kilometara. Pored tih takmičenja, učestvovala je i na “Lifeinline” u Pragu, gde je samo u njenoj konkureniciji učestvovalo 80 mališana, a Sofija zabeležila 7 mesto. Posebno je bilo važno za Sofiju ovo takmičenje koje ima rang svetskog.

Medalje nisu izostale ni sa domaćih takmičenja. Na “Beogradskoj rolerijadi” Sofija je na trci do 11 godina osvojila prvo mesto ( brzinska trka) i prvo mesto u kategoriji slalom na rolerima 9, 10 godina gde je imala ubedljivo najbolje vreme.

Sofija se trenutno priprema za trku u Celju u Sloveniji, gde je osvojila bronzanu medalju, prvu za Niš na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju. Za četiri godine, koliko vozi rolere pobedila je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, okitivši se najsjajnijim medaljama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com