Društvo

Niš ima 100 obučenih, dobrovoljnih vatrogasaca

Gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila je ugovore dobrovoljnim vatrogasnim društvima o dodeli sredstava za podsticanje njihovog rada. Grad Niš trenutno broji četiri operativna društva i peto koje je osnovano u bližem periodu. Oko 100 obučenih dobrovoljnih vatrogasaca spremni su da pomognu sektoru za vanredne situacije i Vatrogasnoj brigadi u Nišu u bilo kojoj vanrednoj situaciji.

“Posle dve godine, imamo 100 obučenih dobrovoljnih vatrogasaca koji su spremni da pomognu i da se angažuju u svim događajima. Praktična primena vašeg postojanja se videla ove godine u periodu kada smo imali povećan broj požara, a vaša pomoć je bila i te kako značajna. Nadam se da će i naredne godine grad nastaviti sa ovakvim angažmanom kako bi i dalje radili na poboljšanju uslova rada, boljem opremanju i povećanju broja članova”, kazao je Srđan Mitrović,  pukovnik policije,  načelnik sektora za vanredne situacije Niš.

Podsetimo, Niš je posle više od tri decenije pauze, dobio dobrovoljna vatrogasna društva.

“Zahvaljujući vama humanitarnost i solidarnost u našem gradu još uvek živi. Želim vam da što manje posla imate, da nastavite da budete humani i solidarni, a Grad će nastaviti da vam svake godine finansijki pomaže da se opremate”, izjavila je Sotirovski.

Danica Zlatanović ispred DVD “Stevan Sinđelić” ističe da u njihovom društvu čak 99% mladih je ispod 30 godina, dok 98% čine studenti Fakulteta zaštita na radu koji nesebično daju sve od sebe kako bi pomogli gradu i to bez ikakve nadoknade.

Do sada je imala dve intervencije, učestovala je i gašenju šumskog požara koji je trajao šest i po sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za sve clanove- dobrovoljce vatrogasnog društva u Nišu. Ako ima ima neko udruzenje i na Opštini Pantelej ja bih se prikljucio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com