DruštvoEkonomija

Niš dobija još jedan šoping mol. Supernova uskoro počinje da gradi ritejl park

Austrijska kompanija Supernova uskoro će početi da gradi ritejl park blizu naselja Ardija, gde je već pre nekoliko godina kupila zemljište, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski gostujući na TV Zona plus.

Reč je o šoping centru nalik Stop šopu koji će biti blizu budućih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Kako je ranije najavljivano Supernova MTК Centar u svom vlasništvu ima zemljište na kome treba da se gradi objekat površine 16 500 m2. Grad će prema najavama gradonačelnice uskoro krenuti u razminiranje prostora. 

“Na ovaj način izmeštamo centar grada i razvijamo deo Niša koji se nalazi dijagonalno od kompanije Filip Moris”, precizirala je gradonačelnica.

Ona kaže da konkretnih rokova za izgradnju nema, oni imaju svoju zemlju u Nišu, sada je pitanje koliko je vremena potrebno da dobiju sve potrebne papire i dozvole. Niš je posetio i vlasnik Supernove, upoznao se sa gradom, a posebno je bio zadovoljan mogućnošću da iz Austrije sleti direkto u Niš.

Inače, Supernova MTК Centar vodeća je austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Ма, има се- може се! Раскош, бате!
    Само, преклињем вас све редом престаните са изналажењем, измишљањем, употребом и промовисањем овако идиотских назива делова града!!! Коме је пало напамет да изнађе “ардија” и наружи део града таквим надимком??? Каква црна “ардија” какви бакрачи??

    1. Koliko živim u Nišu ne znam da li sam glupa ili šta. Šta je Ardija?? Po slici zaključujem da je to kod Tvrđave inače, nikad čula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com