Ekonomija

U Nišu se gradi još jedan šoping centar i prodavnica nameštaja

Na Bulevaru Nikola Tesla u Nišu biće izgrađen novi tržni centar, saopštila je Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Za izgradnju šoping mol-a zainteresovana je austrijska kompanija Supernova. Takođe, i veliki trgovinski lanac nameštaja i drugih potrebnih stvari za domaćinstvo Lesnina zainteresovana je da izgradi svoj objekat u Nišu, kažu u KLERP-u.

“Supernova MTК Centar u svom vlasništvu ima zemljište na kome treba da se gradi objekat površine 16 500 m2. Trenutno je u toku izrada urbainstičkog projekta”, preciziraju u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj.

Inače, Supernova MTК Centar vodeća je austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji.

Sa druge strane, kompanija XXXL Lesnina & Momaks zainteresovana je da u Nišu izgradi poslovno-trgovinski objekat, površine oko 30 000 m2. Očekivana vrednost investicije je 15 000 000 evra.

“Objekat, čija je izgradnja planirana za narednu godinu, gradiće se na parceli, severno od EКO pumpe. Urađen je i potvrđen urbanistički projekat, a investitor radi na pripremi početka realizacije investicije u Nišu”, dodaju u KLERP-u.

Ova kompanija od maja meseca ima takav isti objekat i u Novom Sadu, dok se u Beogradu očekuje otvaranje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com