Kultura

Nikola Marković dobitnik nagrade 5. Niškog salona 12/2

Nikola Marković, umetnik iz Niša, dobitnik je nagrade 5. Niškog salona 12/2, za svoj multimedijalni rad Svi će ljudi baća biti iz ciklusa “Logika tarabe 16/9”.

 

 

“Rad je osmišljen i realizovan za Niški salon kao multimedijalna instalacija koju čine crteži, deo metalne ograde i zvučna animacija, pažljivim i promišljenim pristupom i izvođenjem. Naizgled jednostavnim sredstvima umetnik propituje sadašnjost koja se odvija između ograničenja koja se postavljaju ili koja sami postavljamo u okolnostima u kojima se odvija svakodnevni život, propitivanja granica, zabrana i sloboda, analognog i digitalnog sveta, u uslovima opšte polarizacije”, piše u Odluci komisije za dodelu nagrade.

Izložba 5.NIŠКI SALON 12/2 otvorena je 12. novembra u Oficirskom domu. Selektori ovogodišnje izložbenu su: Danijela Purešević – istoričar umetnosti i likovni kritičar iz Beograda i mr. Miodrag Anđelković- akademski grafičar iz Niša.

Učesnici izložbe su: Zdravko Joksimović, grupa di STRUКTURA, Bojan Radojčić, Nikola Marković, Jelena Šalinić Terzić i Ivan Petrović (u selekciji Danijele Purešević) kao i Zdravko Vajagić, Aleksandar Cvetković, Milan Tucović, Stanko Zečević, Bratislav Bašić i Milica Lilić (po izboru Miodraga Anđelkovića).

Izložbeni prostor Oficirski dom otvoren je za publiku od 12 do 17 sati, a Paviljon u Tvrđavi od 12 do 16 sati, shodno novim epidemiološkim merama. Izložbeni prostori rade od utorka do nedelje, a posetioci su dužni da poštuju sve propisane epidemiološke mere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com