Region

NI SVRLJIŽANI NEĆE PLAĆATI PUTARINU na novim naplatnim rampama oko Niša

Zahvaljujući apelu i inicijativi narodnog poslanika Milije Miletića i zahtevu predsednice opštine Svrljig Jelene Trifunović Svrljižani neće plaćati putarinu na novim naplatnim rampama oko Niša.

To je dogovoreno na današnjem sastanku u JP ,,Putevi Srbije” kojem su prisustvovali direktor Zoran Drobnjak, pomoćnik direktora Darko Savić, narodni poslanik Milija Miletić i predsednica Skupštine opštine Svrljig Tatjana Lazarević.

“Naš zahtev je prihvaćen, Svrljižani, kao i Nišlije neće plaćati putarinu na novim naplatnim rampama oko Niša”, rekao je za portal svrljig.info narodni poslanik Milija Miletić.

Da podsetimo predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović uputila je zvaničan dopis Javnom preduzeću ,,Putevi Srbije”, direktoru Zoranu Drobnjaku za uvođenje kartica za korišćenje auto-puta od naplatne rampe Malča do Niša.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. M.

Predsednica Trifunović u dopisu je navela da je Opština Svrljig zainteresovana za rešavanje problema naplate putarine za građane Svrljiga koji koriste auto-put od naplatne rampe u Malči do Niša.

“Naime, veliki broj naših građana putuje ovom deonicom auto-puta, s obzirom da su u Nišu, kao regionalnom centru, smeštene zdravstvene i obrazovne ustanove i veliki broj javnih službi. Takođe je značajan broj naših sugrađana koji su stalno zaposleni u Nišu i svakodnevno putuju navedenom deonicom. S obzirom da je u toku izgradnja naplatnih rampi, zainteresovani smo da blagovremeno pronađemo odgovarajuće rešenje, po modelu koji je predložio Grad Niš, a prezentovao gradonačelnik Darko Bulatović. Ukoliko ovo rešenje bude prihvatljivo spremni smo da planiramo sredstva u potrebnom obimu u budžetu opštine za narednu godinu, kojima bi smo finansirali kupovinu kartica za naše sugrađen”, navodi se u dopisu predsednice Opštine Svrljig.

Preusmeravanje saobraćaja sa auto-puta na saobraćajnice kroz grad Niš stvorilo bi dodatne gužve i usporilo saobraćaj u većem delu grada. S druge strane, plaćanje putarine bi za naše građane, koji su po primanjima među poslednjima u Srbiji, predstavljalo veliki dodatni trošak, istakla je Jelena Trifunović.

MILETIĆ: GRADONAČELNIK I NAČELNICA NIŠAVSKOG OKRUGA DA POŠALJU ZAHTEVE ZA REKONSTRUKCIJU PUTEVA!

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da će pismenim putem obavestiti gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i načelnicu Nišavskog upravnog okruga Draganu Sotirovski da što pre pošalju zahteve prema JP ,,Putevi Srbije” da se krene sa rekonstrukcijom puta od Malčanske petlje do Knjaževačke ulice u Nišu, kao i deonici puta prema Proseku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com