ObrazovanjeVirus Korona

NI KORONA IH NIJE ZAUSTAVILA: Ispit u dvorištu fakulteta

Studenti su na dozvoljenom rastojanju od dva metra, u rukama drže otvorene indekse, na licima osmeh mada ga je teško primetiti zbog maske koje nose. Petnaestak ih je u redu.

Studenti su prve godine osnovnih akademskih studija na departmanu za anglistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Na klupi ispred njih sedi profesorka dr Tatjana Paunović. Svi su opušteni, nema napetosti, straha, nervoze. Profesorka razgovara sa studentima. Sve ih dobro poznaje. Pita ih kako su, dugo se nisu videli. Čini se da su nedostajali jedni drugima.

Ispit su svi položili. Došli su da im profesorka upiše samo ocene u indekse. Izabrali su za to park koji se nalazi u dvorištu Filozofskog fakulteta. Kažu da je dobro dag a fakultet ima. Slika pomalo podseća na scene iz filmova koji prikazuju život studenta nekom od kampusa američkih univeziteta.

 

Prof. dr Tatjana Paunović

“Fakultet ima veliko dvorište i rešili smo da ga iskoristimo na najbolji način. U ovom slučaju da upišem ocene sa ispita koji su studenti polagali. Sigurnije, studenti su na otvorenom, manja je opasnost od korone”, kaže profesorka dr Tatjana Paunović.

Dodaje da je zadovoljna kako su studenti savladali sve svoje obaveze uz pomoć onlajn nastave.

“Odlično su radili tokom semestra, sjajno su se snašli sa onlajn nastavom. U početku sam malo brinula kako sve to da ide, ali sada vidim da su rezulteti sjajni zahvaljujući tome što su student bili jako odgovorni, ali zahvaljujući i tome što smo se svi brzo prilagodili novom načinu rada. Onlajn nastava nije loša mada nam je malo nedostajala učionica, živa reč, interakcija. I pored svega toga student su odlično završili semester i položili ispite”, kaže dr Tatjana Paunović.

Foto: V.P.

Studenti su, takođe, zadovoljni.

“Veći deo ispita smo polagali onlajn, a dolazili smo samo za one delove koji su morali da se polažu na fakultetu”, kaže jedna studentkinja. “Pomalo smo iznenađeni upisom ocean u dvorištu, ali moram da priznam da nam se ovo baš dopalo. Na vazduhu smo, možemo da razgovaramo, puno toga imamo da kažemo jedni drugima, ali i da se vidimo sa profesorkom”.

I tako, profesorka Tatjana proziva svoje student, oni prilaze sa indeksom na dozvoljenoj udaljenosti, ne mogu da se pozdrave ali im se u očima vidi das u zadovoljni, i profesorka i student.Možda je to delom i zbog ocean koje su upisane u indekse.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com