Hronika

Neprijavljena garderoba vredna oko pola miliona dinara zaplenjena na niškom aerodromu

Carinici su, u saradnji sa policijom, na niškom aerodromu “Konstantin Veliki”, 3. jula 2019. godine, zaplenili neprijavljenu garderobu čija se vrednost procenjuje na nešto više od pola miliona dinara.

“Prekršaj je otkriven kada su dvoje putnika srpskog porekla, 42-godišnja Dankinja sa boravištem u Švedskoj u društvu švedskog državljanina istih godina, letom iz Malmea stigli u Srbiju. Odmah po dolasku putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, signalizirajući tim gestom da nemaju ništa da prijave. To su ponovili i u razgovoru sa carinskom službenicom, ali je pregled torbi otkrio da putnica u svom koferu nosi novu, mahom žensku garderobu na kojoj su se nalazile etikete sa cenama”, piše u saopšenju Uprave carina.

Oni ističu da je reč o više od 30 majica i bluza, gotovo 20 suknji, haljina i pantalona, 8 pari sandala i letnjih papuča, kao i 6 firmiranih ženskih torbica.

“Putnica je rekla da je garderoba njena, ali je propustila da učini ono što je obaveza svakog putnika – da je prijavi carinskim službenicima, zbog čega joj je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zaplenjena sva novokupljena odeća”, poručuju iz Uprave carina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com