Društvo

Neizvesno hoće li jedine kadetkinje u sinhronom plivanju otići na svetsko takmičenje

Nišlijke Marta Jovanović (13) i Teodora Stojanović (14) jedine su reprezentativke u sinhronom plivanju južno od Beogada i na pragu da svoju zemlju predstavljaju i na Olimpijadi.

U kadetskoj kategoriji od 13 do 15 godina, njih dve su, od ukupno šest devojčica , jedine na jugu Srbije koje su dobile priliku da predstavljaju svoju državu na međunarodnom takmičenju u Portugalu.

Iako nisu sigurne da će na prestižno takmičenje uopše otići obzirom na to da troškove puta Savez ne finansira kada su kadeti u pitanju, njih dve predano vežbaju. Svakog dana, njih dve su na  bazenu Čair gde plivaju za niški klub, a kada dođe petak, popodne putuju za Beograd gde treniraju pri Savezu za sinhrono plivanje Srbija do nedelje.

“Jeste pomalo naporno, naročito zato što treba uz te trenigne uklopi i školu. Kada putujemo za Beogad, obično to vreme iskoristimo da provežbamo i učimo. Treninzi u Beogradu nam mnogo znače i zaista smo mnogo zadovoljne njima”, kažu mlade niške plivačice.

Međutim, do odlaska u Portugal, njih dve deli po 900 evra koliko im je potrebno da plate troškove smeštaja i avionske karte.

“Takmičenje je najvećeg ranga za reprezentacije kadetskog uzrasta, a učestvovaće zemlje širom sveta. Međutim, pošto su sredstva Saveza ograničena, roditelji moraju sami da se snalaze kako bi izfinansirali učešće na takmičenju”, kažu u Savezu za sinhrono plivanje Srbija.

Takmičenje “Mediterranean synchronised swimming” u Portugalu će biti održano od 2. do 6. avgusta 2017. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com