Sport

Odličan nastup niških sinhronih plivačica u Mađarskoj

Proteklog vikenda na 30. Kupu Mađarske u Budimpešti, takmičarke Kluba za sinhrono i umetničko plivanje Niš zabeležile su sjajne rezultate.

 

Na takmičenju koje je praktično bilo evropsko klupsko prvenstvo učestvovalo je više od 40 klubova iz 12 zemalja Evrope, a nastupilo je više od 700 takmičarki.

Nišlijke je predvodila sjajna reprezentativka Srbije Sara Stojanović, koja je, iako ima samo 17 godina osvajala je medalje i u juniorskoj, ali i u senorskoj kategoriji. U seniorsko kategoriji u discipline slobodni solo zauzela je 3. mesto, dok je u discipline tehnički solo završila isto kao treća. U juniorskoj kategoriji pored dve bronze za tehnički i slobodni solo, osvojila je još jednu medalju, takođe bronzanu, u duetu sa Stašom Đorđević u discipline tehnički juniorski duet. U disciplini slobodni juniorski duet njih dve su završile na 7. mestu od 14 nastupa, Koliko ih je bilo u toj kategoriji.

Kadetkinje su završile na 10. mestu u discipline kombinacija u kojoj je nastupilo 16. timova.

Zapažen nastup su imale i pionirke, a među njima treba izdvojiti Drinu Pešić (7 godina) koja je, iako najmlađa u svojoj konkurenciji (do 10 godina) zauzela odlično 14. mesto od čak 73 nastupa u disciplini figure.

Treba još naglasiti da niške devojčice priprema za takmičenja i predvodi ih kao trener bivša takmičarka i dugogodišnji član niškog kluba Tijana Stojanović.

Već u subotu, 18. novembra, sinhrone plivačice očekuje novo takmičenje, Državno prvenstvo za kategorizaciju i za seniorke, koje će se održati u Nišu na čairskom bazenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com