Kultura

Neafirmisani autori juga Srbije na “Umetničkom kaleidoskopu” u Nišu

Umetnici juga Srbije predstaviće se u Nišu od 21. do 23. oktobra u okviru projekat „Umetnički kaleidoskop”. Prema navodima organitatora, akcenat će biti na književnom i likovnom stvaralaštvu mladih i neafirmisanih autora, ali će pažnja biti posvećena i drugim umetničkim disciplinama (muzika, ples, gluma).

 

Za tri dana projekta, Nišlije će imati prilike da vide raznovstan program: diskusija o mogućim oblicima umetnosti, predstavljanje likovnih umetnika, književne polemike, razgovor sa umetnicima, muzičko-scenske tačke.

Projekat će biti realizovan 21, 22. i 23. oktobra. Program tih dana počinje u 17 časova i traje do 20 časova. Sve aktivnosti se održavaju u Кnjiževno-memorijalnoj spomen-sobi Sremac/Miljković, ulica Aleksandra Nenadovića 2.

Organizatori projekta su studenti srbistike Filozofskog fakulteta u Nišu, članovi uredništva elektronskih časopisa „Кliše” i „Bez limita”: Tamara Nikodijević, Jovana Cakić, Sanja Stevanović, Nikola Mihajlović, Jovan Đorđević i Dušan Petrović.

​Volonterski projekat „Umetnički kaleidoskop” realizuje se na osnovu konkursa „Šta nam teško” u okviru programa „Mladi su zakon 2022” koga sprovode Mladi istraživači Srbije iz Beograda zajedno sa partnerima: Centrom za građansko delovanje iz Obrenovca, TIM42 iz Leskovca, Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Кarlovaca i GM Optimistom iz Gornjeg Milanovca. Program „Mladi su zakon” je nacionalni program volontiranja mladih Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com