Obrazovanje

“Nauk nije bauk” i ove godine u onlajn izdanju

Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu pokrenula je 2009.godine Festival “Nauk nije bauk” i nisu odustali od ove jedinstvene manifestacije nauke u Srbiji čak ni u vreme epidemije korene. I ove, kao i prošle godine, učenici su se preselili u virtualne laboratorije na opšte zadovoljstvo ljubitelja nauke. Ovogodišnji, 13. Festival “Nauk nije bauk” održava se u onlajn izdanju od 24. do 25.decembra, kažu organizatori. Posetioci će preko ekrana moći da pogledaju video-snimke eksperimenata, kao i da provere znanje rešavanjem kvizova i da se zabave uz edukativne igrice.

 

“Ovogodišnji moto našeg drugog onlajn izdanja je virtuelno igralište. To znači puno zabave! Tokom tri dana ovog onlajn događaja učesnici će realizovati svoje prezentacije u formi naučnopopularnog videa, kratkog filma, aplikacije ili interaktivne igrice za učenje. Odabrani sadržaji će biti predstavljeni i dostupni na našem veb-sajtu, zvaničnim Facebook i Instagram profilima, kao i na zvaničnom YouTube kanalu Festivala ”Nauk nije bauk”, kažu organizatori Festivala.

Foto: Promo

Naučnopopularni eksperiment u formi videa, ili kratak film naučnopopularnog sadržaja, treba da traje najviše 3 minuta, u celini ili u segmentima. Sadržaj može da bude video prezentacija naučnog fenomena, izvođenje naučnog eksperimenta, ili kratak film naučnopopularnog karaktera.

Sadržaj festivala “Nauk nije bauk” koncipiran je tako da svi, počev od osnovaca preko srednjoškolaca do studenata, mogu da pokažu svoja dostignuća u nauci.

Foto: Promo

Prošlogodišnji onlajn Festival “Nauk nije bauk” imao je preko 5.000 poseta i preko 7.000 pregleda. Na njemu je učestvovalo preko 250 učesnika sa 52 projekta.

Festival organizuje niška Gimnazija “Svetozar Marković”, odakle kažu da na njemu sarađuju sa Elektronskim fakultetom i Centrom za promociju nauke, a da podršku pružaju i kompanije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com